Poistuminen | Toimielimet | Kaupunginhallitus | Pöytäkirja 11.09.2017 | Avaa haku




Kaupunginhallitus

§ 318

11.09.2017

 

Luvan antaminen aikuissosiaalityön sosiaalityöntekijän viran täyttämiseen

 

758/01.02.00/2017

 

Kaupunginhallitus 11.09.2017 § 318

 

Aikuissosiaalityön päällikkö Anurag Lehtonen:

 

Naantalin aikuissosiaalityön tulosalueella on kaksi sosiaalityöntekijän virkaa ja vammaispalvelujen tulosalueella myös kaksi sosiaalityöntekijän virkaa. Toinen vammaispalvelujen sosiaalityöntekijän virka tuli avoimeksi, kun viranhaltija jäi eläkkeelle. Tämä virka täytettiin avoimella haulla, mutta talon sisäisesti siten, että toinen aikuissosiaalityöntekijä siirtyi vammaispalveluihin.

 

Näin ollen avoimeksi tulee 1.12.2017 alkaen yksi aikuissosiaalityöntekijän virka (vakanssi 1541102).

 

Sosiaalityöntekijöiden virkojen täyttäminen pätevällä henkilöillä on perusteltua, jotta kunta voi huolehtia laissa sosiaalityölle asetetuista velvoitteista. Aikuissosiaalityön tehtäväalueelle kuuluu täydentävä ja ennaltaehkäisevä toimeentulotuki, mielenterveys- ja päihdekuntoutujat, pakolaistyö ja yleinen palveluohjaus ja -neuvonta.

 

Oheismateriaali:

  • Aikuissosiaalityöntekijän tehtävänkuva

 

Seuraavassa tarkastellaan viran täyttämisen vaihtoehdot:

 

Palvelun hankkiminen ulkopuoliselta tuottajalta

 

Palvelua ei voida ostaa ulkopuoliselta yritykseltä, koska päätöksiä tehdään virkavastuulla. Virkaa ei ole mahdollista jakaa muun kunnan kanssa. Palvelujen myöntäminen vaatii erityisosaamista ja sosiaalityöntekijän pätevyyden.

 

Viran täyttäminen sisäisellä siirrolla

 

Tehtävä vaatii sosiaalityöntekijän kelpoisuuden ja tällä hetkellä ei ole tiedossa vapautuvaa sosiaalityöntekijän kelpoisuuden täyttävää työntekijää.

 

Virkaa ei täytetä

 

Lakisääteiset ja määräajassa tehtävät palvelupäätökset ja ohjaus jäävät tekemättä, jolloin kunnan lakisääteiset velvoitteet jäävät hoitamatta.

 

Perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen:

 

Puollan aikuissosiaalityön päällikkö Anurag Lehtosen esitystä aikuissosiaalityön sosiaalityöntekijän viran täyttämiseksi. Talousarviossa on varauduttu palkkakustannuksiin. Sosiaalihuollon lakisääteisten tehtävien hoitaminen edellyttää riittävää resursointia ja päteviä viranhaltijoita.

 

KAUPUNGINJOHTAJA:

 

Kaupunginhallitus antaa sosiaali- ja terveyspalveluille luvan aikuissosiaalityön sosiaalityöntekijän viran (vakanssi 1541102) täyttämiseen.

 

KOKOUSKÄSITTELY:

 

Merkittiin, että henkilökunnan edustaja Marja-Terttu Paju oli läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyn ajan.

 

KAUPUNGINHALLITUS:

 

Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | Kaupunginhallitus | Pöytäkirja 11.09.2017 | Avaa haku