Poistuminen | Toimielimet | Kaupunginhallitus | Pöytäkirja 11.09.2017 | Avaa haku




Kaupunginhallitus

§ 317

11.09.2017

 

Luvan antaminen lapsiperheiden sosiaalityön / lastensuojelun perheohjaajan toimen täyttämiseen

 

757/01.02.00/2017

 

Kaupunginhallitus 11.09.2017 § 317

 

Perhepalveluiden päällikkö Jutta Merilahti:

 

Lastensuojelun perheohjaajan toimi (vakanssinumero 1540108) vapautuu irtisanoutumisen johdosta 1.9.2017 alkaen.

 

Naantalin perhetyössä on kaksi perhetyöntekijän tointa, kaksi perheohjaajan tointa, yksi lapsiperheiden kotipalveluhoitajan toimi, kaksi nuorten avohuollon ohjaajan tointa ja yksi vastaavan perheohjaajan virka. Koko lapsiperheiden sosiaalityössä on lisäksi yksi vastuusosiaalityöntekijän virka, kolme sosiaalityöntekijän virkaa, kolme sosiaaliohjaajan virkaa ja kaksi psykologin virkaa sekä toimistosihteerin virka.

 

Lastensuojelun perheohjaajan toimen täyttäminen pätevällä henkilöllä on perusteltua, jotta kunta voi huolehtia sosiaalihuoltolain ja lastensuojelulain mukaisista avohuollon palveluista. Lapsiperheiden sosiaalityössä on sosiaalihuoltolakiin ja lastensuojelulakiin perustuvia palveluita, joiden myöntämisestä sosiaalityöntekijät ja -ohjaajat päättävät.

 

Lastensuojelun perheohjaajan työ on lastensuojelun avohuollon tukitoimena järjestettävää suunnitelmallista, tavoitteellista ja osallistavaa asiakastyötä muutoksen aikaansaamiseksi halliten kattavasti erilaiset menetelmät. Perheohjaaja työskentelee pääasiallisesti perheen kotona. Tavoitteena on tukea ja ohjata perhettä pyrkien perheen tasapainon palauttamiseen käyttäen erilaisia menetelmiä. Perheohjaaja voi olla sosiaalityöntekijän työparina palvelutarpeen arvioinneissa. Työskentelyn suunnittelu ja arviointi tapahtuvat tiiviissä yhteistyössä sosiaalityöntekijän ja muun tiimin kanssa.

 

Nyt avoimeksi tullut lastensuojelun perheohjaajan toimi tulisi täyttää vakituisesti ja rekrytointi tulisi käynnistää heti. Esitän kaupunginhallitukselle, että lapsiperheiden sosiaalityössä oleva lastensuojelun perheohjaajan toimi voidaan täyttää.

 

Seuraavassa tarkastellaan toimen täyttämisen vaihtoehdot:

 

Palvelun hankkiminen ulkopuoliselta tuottajalta

 

Palvelun tuottaminen kunnan omana palveluna on merkittävästi edullisempaa, joustavampaa ja tehokkaampaa kuin palvelun ostaminen ostopalveluna.

 

Toimen täyttäminen sisäisellä siirrolla

 

Lapsiperheiden sosiaalityön henkilöstötilanne ei mahdollista siirtoa.

 

Tointa ei täytetä

 

Toimen täyttämättä jättäminen aiheuttaisi sen, ettei kuntalaisille pystyttäisi tarjoamaan lain mukaista ja tarvetta vastaavaa perhetyötä.

 

Perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen:

 

Puollan perhepalvelupäällikkö Jutta Merilahden esitystä perheohjaajan toimen täyttämiseksi. Lastensuojelussa ja sosiaalityössä tulee olla hyvät resurssit avohuollon toimenpiteiden toteuttamiseksi edelleen. Työsopimus tulee laatia sellaiseksi, että se mahdollistaa myös iltaisin ja viikonloppuisin työskentelyn.

 

KAUPUNGINJOHTAJA:

 

Kaupunginhallitus antaa sosiaali- ja terveyspalveluille luvan perheohjaajan toimen (vakanssi 1540108) täyttämiseen.

 

KOKOUSKÄSITTELY:

 

Merkittiin, että henkilökunnan edustaja Marja-Terttu Paju oli läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyn ajan.

 

KAUPUNGINHALLITUS:

 

Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | Kaupunginhallitus | Pöytäkirja 11.09.2017 | Avaa haku