Poistuminen | Toimielimet | Kaupunginvaltuusto | Pöytäkirja 13.03.2017 | Avaa haku





Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

§ 53

18.04.2013

Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

§ 88

15.08.2013

Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

§ 165

12.12.2013

Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

§ 99

22.10.2015

KH - Kaupunkisuunnittelujaosto

§ 27

19.04.2016

Kaupunginhallitus

§ 144

09.05.2016

Kaupunginhallitus

§ 78

06.03.2017

Kaupunginvaltuusto

§ 16

13.03.2017

 

Kukolan teollisuusalueen II-osan asemakaavan muutos

 

641/10.03.01/2013

 

Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 18.04.2013 § 53

 

Arkkitehti Sissi Qvickström 9.4.2013:

 

Kaupunki on tehnyt aloitteen asemakaavan saattamisesta ajan tasalle omistamallaan teollisuusalueella. Kohde on mukana vuoden 2013 kaavoituskatsauksessa, joka samalla toimii asemakaavan käynnistämisilmoituksena.

 

Suunnittelualue sijaitsee Naantalin keskustan lounaispuolella Luonnonmaan saarella, noin kolmen kilometrin päässä keskustasta. Aluetta rajaavat Rymättyläntieltä etelään suuntautuva Käköläntie ja pohjoisessa Kukolantie. Alueella on voimassa 106. kaupunginosan (Kukola), kortteleiden 1-4 asemakaava, AK-93, jossa alue on varattu yhdistettyjen teollisuus- ja varastorakennusten kortteli-alueeksi (TTV2) e= 0.60 ja satama ja rautatiealueeksi (LSR). Asemakaava on vahvistettu 17.05.1979. Alueen eteläosaan on laadittu asemakaava-muutos, Ak-222, joka on vahvistunut 17.02.1992. Asemakaavamuutoksella on alueen tehokkuutta muutettu e = 0.30 ja alue on jaettu selkeästi jäsenneltyihin osiin. Kaavamuutos alueen pinta-ala on n. 100 ha. Alueesta suuri osa on Naantalin kaupungin omistuksessa ja alueella toimii muutamia vuokralaisia. Turun korjaustelakka omistaa n. 27 ha.

 

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on saattaa suunnittelualueen asemakaava maakuntakaavan ja osayleiskaavan periaatteiden mukaiseksi ja tutkia rakennusoikeuden sijoittamista kaavan satama- ja rautatiealueelle (LSR). Luonnonmaan osayleiskaavatyön yhteydessä on tehty yleiskaavatasoisia selvityksiä liittyen verkostoihin, reitistöihin, liikenteeseen ja teollisuusalueiden laajenemiseen.

 

Alueella on voimassa Varsinais-Suomen liiton laatima, ympäristö-ministeriön 23.8.2004 vahvistama Turun kaupunkiseudun maakuntakaava. Maakuntakaavassa suunnittelu-alue on pääosin teollisuustoimintojen aluetta (T) jota ympäröi virkistysalueet (V) sekä etelässä suojelualue (S). Lisäksi kaavassa on osoitettu suojelukohteita (sl ja sm).

 

Naantalin Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien oikeusvaikutteisessa osayleiskaavassa, suunnittelualue on varattu teollisuus- ja varasto/satama-alueeksi. Alueen pohjoisosassa virkistysalue erottaa asuntoalueet. Pohjoisessa sijaitsee myös arvokas kallioalue. Teollisuusalueen länsireunassa kulkee suojaviheralue. Etelässä on virkistysalue ja merkittävä luonnonsuojelualue sekä suojaviheralue. Teollisuusalueelle on osoitettu ohjeellinen tielinjaus. Osayleiskaava on tullut voimaan 31.08.2012. Osayleiskaava kumoaa Naantalin yleiskaavan 1981-2000.

 

Alue on kunnallistekniikan piirissä. Alue on maaperältään pääosin kalliota.

 

Asemakaavan muutoksen hyväksyy kunnanvaltuusto. Asemakaavan -muutoksen yhteydessä arvioidaan kaavan vaikutukset alueen yrityksiin.

 

LIITE A5, KAAVYMP 18.4.2013, OAS (säilytetään erillisessä kaavakansiossa)

 

KAUPUNGINARKKITEHTI:

 

Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päättää merkitä tiedoksi 9.4.2013 päivätyn Kukolan teollisuusalueen asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelman OAS:n.

 

KOKOUSKÄSITTELY:

 

Päivitetty osallistumis- ja arviointisuunnitelma, päivätty 18.4.2013, jaettiin kokouksessa.

 

KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA:

 

Kaupunginarkkitehdin ehdotus hyväksyttiin.

 

Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 15.08.2013 § 88

 

Arkkitehti Sissi Qvickström 5.8.2013:

 

Rakennemalliluonnos

 

Ympäristöviraston maankäyttöosastolla on laadittu alustava asemakaavan muutosluonnos eli rakennemalli, jossa on hahmoteltu maankäytön pääperiaatteita nykyisen katuverkon ja sen vähäisten lisäysten pohjalta.

 

LIITE A1, KAAVYMP 15.8.2013 (säilytetään erillisessä kaavakansiossa)

 

Lähtökohtana on ollut Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaava (31.08.2012). Liikenteellisesti luonnos tukeutuu olemassa oleviin, aluetta rajaaviin pääkatuihin, Kukolantiehen, Käköläntiehen ja Navirentiehen. Uutta katualuetta muodostuu Navirentien jatkeeksi, jolla saavutetaan kaava-alueen kaakkoiskulmassa sijaitseva venesatama-alue (LV).

 

Kaava-alueen pohjois- ja eteläosat noudattelevat osayleiskaavan aluevarauksia.

 

Lännessä suojaviheralue on siirretty Käköläntien varteen, jossa kulkee myös kevyenliikenteenväylä. Teollisuusalueen keskelle sijoittuu Turun Korjaustelakka omistamalleen tontille. Sen pohjoispuolen alueita vuokraa Naantalin satama / Stevena Oy. Korjaustelakkaa ympäröivät uudet teollisuustontit saavutetaan jo olemassa olevalta katuverkolta.

 

Kaavamuutosalue tarkentuu työn edetessä, nyt esitetty rakennemalliluonnos on kaavoituskatsauksessa esitettyä laajempi, noin 100 ha. Kaavoituskatsauksen 2013 kaavamuutosalue käsitti nykyisen asemakaavan satama- ja rautatiealueen 17, 5 ha (LRS) jolla sijaitsee rakennuksia, mutta kaavassa ei ole määrätty rakennusoikeutta.

 

Aluetta varten on tilattu asemakaavan muutosalueen luontoarvojen perusselvitys 2013 (Suomen Luontotieto Oy 17/2013).

 

LIITE A2, KAAVYMP 15.8.2013 (säilytetään erillisessä kaavakansiossa)

 

KAUPUNGINARKKITEHTI:

 

Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päättää, että 5.8.2013 päivätystä Kukolan teollisuusalueen asemakaavamuutoksen luonnoksesta eli rakennemallista varataan osallisille maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30 §:n mukainen tilaisuus mielipiteen esittämiseen. Nähtäville asetettavaan valmisteluaineistoon liitetään päivitetty osallistumis- ja arviointisuunnitelma.

KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA:

 

Kaupunginarkkitehdin ehdotus hyväksyttiin.

 

Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 12.12.2013 § 165

 

Arkkitehti Sissi Qvickström 2.12.2013:

 

Suunnittelualueen rajausmuutos

 

Tarkoituksena on että Kukolan teollisuusalueen asemakaavatyötä viedään eteenpäin kahdessa vaiheessa: Vaihe 1. Navirentien pohjoispuoli. Vaihe 2. Navirentien eteläpuoli ja Korjaustelakan alue.

 

Kaavaehdotus

 

Kukolan teollisuusalueen asemakaavan ja asemakaavan muutoksen valmisteluaineisto pidettiin nähtävillä MRA 30 §:n mukaisessa tarkoituksessa 30.8 - 20.9.2013 välisenä aikana. Asemakaavan muutosluonnoksesta saatiin neljä lausuntoa ja seitsemän mielipidettä. Varsinais-Suomen liitto totesi, ettei heillä ole aihetta lausunnon antamiseen.

 

1. Varsinais-Suomen ELY - keskus tuo esille kaavasta seuraavaa:

Kaavasta puuttuu vielä selostus vaikutusarviointeineen, joten kaikilta osin muutokseen ei voi vielä ottaa kantaa. Yleiskaavassa oleva kohde 51: Kuivalahden kalliomäkien lehtoalue on syytä osoittaa asemakaavassa sopivalla merkinnällä määräyksineen. Suunnittelualue on osin rakentamatonta. Vaikutukset luonnonolosuhteisiin on syytä kaavassa käsitellä, vaikkei muutoksessa osoitettaisikaan nykyiseen kaavan nähden laajempaa rakentamista. ELY -keskus voi tarvittaessa antaa lausunnon ehdotus-vaiheessa.

 

Kaavoittaja:

Kaavaehdotukseen on lisätty kaavaselostus ja alueen lepakkokohteita on tarkastettu. Lepakkokohteiden tarkastus 2013, Suomen Luontotieto Oy.

Kuivalahden kalliomäkien lehtoaluetta käsitellään Kukolan teollisuusalueen asemakaavan muutoksen osassa 2.

 

2. Fortum Sähkönsiirto Oy toteaa lausunnossaan että kaava-alueella ja sen ympäristössä sijaitsee olemassa olevaa sähköverkostoa. Puhdistamontien länsipuolella sijaitsee Kukolan sähköasema, jolta lähtee 110 kV ilmajohto länteen ja pohjoiseen. Kaava-alueella johto on huomioitava kaavamerkinnällä. Kukolantien vieressä kulkee 20 kV maakaapeli.

 

Kaavoittaja:

Olemassa oleva sähköverkosto on otettu huomioon asemakaavaehdotuksessa. Kaavakarttaan on lisätty merkinnät: Voimajohtoa varten varattu alueen osa ja Vaara-alue. Johtojen sijainti on tarkistettu myös kunnallistekniikan suunnitelmia varten.

 

3. Naantalin Energia Oy toteaa lausunnossaan että kaava-alueella sijaitsee 20 kV sähkölinjoja jotka palvelevat Kukolan teollisuusaluetta ja myös Luonnonmaan saaren eteläosaa.

 

Kaavoittaja:

Naantalin energian kanssa on pidetty palaveri 23.10.2013 ja otettu huomioon sähkölinjojen sijainti sekä niiden uudelleensijoitus ja kaavakarttaan on lisätty muuntamot.

 

4. Varsinais-Suomen maakuntamuseo esittää lausunnossaan pohjoisemman kiviaidan merkitsemistä kaavakartalle ja suojelemista. Kaavamääräys olisi: "Historiallinen kiviaita. Rakenteet on säilytettävä. Kohdetta koskevista suunnitelmista on pyydettävä museoviranomaisten lausunto."

 

Kaavoittaja:

Historiallisen kiviaidan tilannetta käsitellään Kukolan teollisuusalueen asemakaavan muutoksen osassa 2.

 

5. Timo Sola, kiinteistön 529-106-1-6 haltija esittää mielipiteessään, että kevyenliikenteen väylä joka kulkee teollisuusrakennusten yli on poistettava kaavasta.

 

Kaavoittaja:

Kevyenliikenteenväylän merkintä on tullut osayleiskaavasta ja se on poistettu tarpeettomana.

 

6. Tervahartiala Päivi ja Markku, kiinteistön 529-412-1-43 omistaja esittää mielipiteessään voimassa olevan osayleiskaavan loma-asuntoalueen RA -merkinnän säilyttämistä kaavassa.

 

Kaavoittaja:

Suunnittelualueen pohjoispuolella sijaitseva tilan 412-1-66 määräala M601 (Vanhan puhdistamon alue) on rajattu ehdotusvaiheessa kaavamuutoksen ulkopuolelle, koska alueen käyttötarkoitus ei ole vielä riittävästi selkeytynyt. Tällöin ei kaavamuutos myöskään enää koske Tervahartialan tilaa 529-412-1-43.

 

7. Lindroos Risto ja 10 allekirjoittanutta esittää mielipiteessään myönteisenä sen, että teollisuusaluetta on rajattu virkistys- ja suojaviheralueilla asutuksen suuntaan. LV-alueen sijoittumista pidetään mahdollisena mutta veneiden talvisäilytystä pidetään sopimattomana ja maisemaa pilaavana.

 

Kaavoittaja:

LV-alueen sijoittamista käsitellään Kukolan teollisuusalueen asemakaavan muutoksen osassa 2.

 

8. Murtojärvi Anneli, Murtojärvi Timo kiinteistön 529-106-5-4 vuokralainen esittää mielipiteessään että LV-alueen sijoittaminen kyseiseen paikkaan poistaisi kesäasumista ja aiheuttaisi ruoppaustöitä hauen kutemisalueella. Lisäksi he tuovat esille lepakoihin liittyvän Turun Yliopiston tutkimuksen alueella.

 

Kaavoittaja:

LV-alueen sijoittamista käsitellään Kukolan teollisuusalueen asemakaavan muutoksen osassa 2.

 

9. Pirttisalo Vilho perikunta, kiinteistön 529-106-5-4 vuokralainen esittää myös huolensa kesämajojen poistumisesta ja ranta-alueen ruoppauksen vaikutuksista, ja tuovat myös esille lepakoihin liittyvän tutkimuksen alueella.

 

Kaavoittaja:

 

LV-alueen sijoittamista käsitellään Kukolan teollisuusalueen asemakaavan muutoksen osassa 2.

 

10. Kari Santamäki esittää mielipiteessään LV-alueeseen ja Korjaustelakan eteläpuoleiseen alueeseen liittyen että Navirentieltä tulisi olla suora yhteys T-alueelle joten EV -aluetta tulisi rajata pienemmäksi. Myös LV-alueelle tulisi jatkaa katua. Vesialue tulisi myös säilyttää rakentamiseen. Vesialueen ruoppauksista syntyville maamassoille tulisi osoittaa paikka maa-alueelta.

 

Kaavoittaja:

LV-alueen sijoittamista käsitellään Kukolan teollisuusalueen asemakaavan muutoksen osassa 2.

 

11. Stevena Oy tuo esille mielipiteessään seuraavaa: Luonnonmaan satama on oleellinen osa Naantalin sataman toiminnassa joten poistuvan kaavan rakennus-oikeutta rajoittava LSR- merkinnän poistaminen on siten myönteinen muutos. Satamatoiminnan mahdollistava T/LS =Teollisuus- ja varastoalue/Satama-alue -merkintä on ehdottomasti laajennettava käsittämään vähintäänkin koko nykyinen satamalaitoksen hallinnassa oleva alue. Nykyinen satama-alue on maastossa selkeästi rajattu aidalla muodostaen nk. ISPS-alueen. Lisäksi kyseiseen T/LS-alueeseen on sisällytettävä edelleen myös satamalaitoksen käytössä olevat laiturit.

 

Kaavoittaja:

Alueen kaavamerkintä on muutettu seuraavasti: LST- Satama- ja teollisuus-toimintojen korttelialue. Aluetta saa käyttää varastointiin ja sille saa rakentaa satama-, teollisuus-, varasto- ja /tai telakkatoimintaan liittyviä rakennuksia ja rakenteita. LST- kaavamerkinnällä osoitettu alue on laajempi kuin nykyinen sataman aidattu ISPS -alue.

 

Jatkosuunnittelu

 

Kukolan teollisuusalueen asemakaavatyötä on jatkettu ympäristöviraston maankäyttöosastolla asemakaavaehdotukseksi. Saatujen lausuntojen ja mielipiteiden sekä neuvottelujen perusteella on päätetty tilata seuraavat selvitykset:

 

  • Naantalin Kukolan teollisuusalueen asemakaavan muutosalueen lepakkokohteiden tarkistus 2013, (Suomen Luontotieto Oy)

  • Kukolan teollisuusalue, Kunnallistekniikan yleissuunnitelma, Pöyry 2013

  • Kukolan teollisuusalue, Maaperätutkimus, Ramboll 2013

  • Kukolan teollisuusalue, Ympäristömeluselvitys, Promethor Oy

 

Asemakaavan muutosluonnoksesta saadussa kahdessa mielipiteessä viitattiin lepakkohavaintoihin ja Turun Yliopiston alueen kaakkoisosassa tekemään tutkimukseen. Alue on kaavan rakennemallissa osoitettu T/ LV-alueeksi ja osayleiskaavassa T/LS ja LV-alueeksi.

 

Asemakaavan jatkotyöskentelyssä on pidetty 30.10.2013 työpalaveri ELY -keskuksen luonnonsuojeluyksikön tarkastajan Tapio Aallon ja lepakkotutkija Ville Vaskon kanssa. Lepakot ovat samalla tavalla tiukasti lain suojaama laji kuten liito-oravat. Lisääntymis- ja levähdyspaikat ovat automaattisesti suojeltuja ilman erillistä päätöstä.

 

Suunnittelualueen rajausmuutos. Aluerajaus vaihe 1.

 

Tarkoituksena on että Kukolan teollisuusalueen asemakaavatyötä viedään eteenpäin kahdessa vaiheessa: Vaihe 1. Navirentien pohjoispuoli. Vaihe 2. Navirentien eteläpuoli ja Korjaustelakan alue.

 

Suunnittelualueen pohjoispuolella sijaitseva tilan 412-1-66 määräala M601 on rajattu kaavamuutoksen ulkopuolelle. Alueen käyttötarkoitus ei ole vielä riittävästi selkeytynyt. Asemakaavan muutoksen ensimmäiseen vaiheeseen otetaan mukaan alueen pohjoisosa. Aluetta rajaa etelässä Navirentie, lännessä Käköläntie, pohjoisessa Kukolantie ja Puhdistamontie. Turun Korjaustelakan alue ei kuulu vaiheeseen 1. Kaava muutosalue on päätetty hankkeiden kiireellisyyden mukaan.

 

Asemakaavaehdotus, vaihe 1.

 

Asemakaavamerkintöjä - ja määräyksiä on tarkennettu suunnittelutyön aikana.

 

  • Satama- ja teollisuustoimintojen kaavamerkintä (LST) on osoitettu nykyiselle Luonnonmaan satama-alueelle ja korttelialuetta on laajennettu ympäröiville alueille.

  • W- vesialue, jolle saa rakentaa laitureita

  • Puhdistamontien itäpuolelle muodostuu 3-4 uutta tonttia.

  • Satama-alueesta länteen on teollisuus- ja varasto-aluetta (T) Kukolantien eteläpuolella. Alueen käyttömahdollisuutta suhteessa tuleviin asuinalueisiin selvitetään tilatun ympäristömeluselvityksen avulla, joka valmistunee vuoden 2014 alussa.

  • Alueelta länteen, Käköläntien suuntaan on sijoitettu suojaviheralue (EV), nykyisen ojan molemmin puolin. Alue toimii myös jatkossa lumenkaatopaikkana ja hulevesien johtamiseen alueelta.

  • Kukolantien ja Navirentien väliselle alueelle sijoittuu teollisuus- ja varasto-aluetta (T). Alue mahdollistaa suurien teollisuuskokonaisuuksien sijoittamisen.

  • Käköläntietä rajaa laaja suojaviheralue (EV).

 

Liitteenä ovat Kukolan teollisuusalueen asemakaavakarttaluonnos 3.12.2013 ja asemakaavan selostus 3.12.2013.

 

LIITTEET A10 ja A11, KAAVYMP 12.12.2013 (säilytetään erillisessä kaavakansiossa)

 

Kokouksessa asiaa esitteli arkkitehti Sissi Qvickström.

 

KAUPUNGINARKKITEHTI:

 

Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päättää esittää kaupunkisuunnittelujaostolle ja edelleen kaupunginhallitukselle, että 3.12.2013 päivätty Kukolan teollisuusalueen osa 1. asemakaavaehdotus asetetaan maankäyttö- ja rakennuslain 65 §:n sekä maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 §:n mukaisesti julkisesti nähtäville.

 

Julkisen nähtävilläolon yhteydessä pyydetään lausunnot seuraavilta viranomaisilta: Varsinais-Suomen liitto, Varsinais-Suomen ELY- keskus / Ympäristö ja luonnonvarat sekä liikennevastuualue, Varsinais-Suomen pelastuslaitos ja Naantalin satamalautakunta.

 

KOKOUSKÄSITTELY:

 

Ennen asian käsittelyä lautakunnan pöytäkunnalle toimitettiin esittelijän muutettu päätösehdotus, päivitetty asemakaavan selostus ja asemakaavakartta luonnos.

 

KAUPUNGINARKKITEHDIN MUUTETTU PÄÄTÖSEHDOTUS:

 

Kaavoitus- ja ympäristölautakunta merkitsee tiedoksi Kukolan teollisuusalueen osa 1 luonnoksen 3.12.2013 ja luonnosvaiheen nähtävilläolosta 30.8.-20.9.2013 saadun palautteen. Lautakunta päättää, että työtä jatketaan alueen ympäristömelun selvityksellä.

 

KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA:

 

Kaupunginarkkitehdin muutettu ehdotus hyväksyttiin.

 

Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 22.10.2015 § 99

 

Kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila 13.10.2015:

 

Kukolan teollisuusalueen asemakaavatyötä on jatkettu ympäristöviraston maankäyttöosastolla Kukola II:n osalta asemakaavaehdotukseksi. Kukola I:n kaavamuutos on hyväksytty kaupunginvaltuustossa 30.3.2015 ja on lainvoimainen. Yhteisen valmisteluvaiheen nähtävillä olon yhteydessä saatujen lausuntojen ja mielipiteiden sekä käytyjen neuvottelujen perusteella on teetetty aiemmin seuraavat myös Kukola II- aluetta koskevat selvitykset:

  • Naantalin Kukolan teollisuusalueen asemakaavan muutosalueen lepakkokohteiden tarkistus 2013, (Suomen Luontotieto Oy)

  • Kukolan teollisuusalue, Kunnallistekniikan yleissuunnitelma, Pöyry 2013

  • Kukolan teollisuusalue, Ympäristömeluselvitys, Promethor Oy

 

Lepakkoselvityksen täydentäminen

Asemakaavan muutosluonnoksesta saadussa kahdessa mielipiteessä viitattiin lepakkohavaintoihin ja Turun Yliopiston alueen kaakkoisosassa tekemään tutkimukseen. Alue oli kaavaluonnoksessa osoitettu T/ LV-alueeksi ja osayleiskaavassa T/LS ja LV-alueeksi.

Asemakaavan jatkotyöskentelyssä pidettiin 30.10.2013 työpalaveri ELY -keskuksen luonnonsuojeluyksikön tarkastajan Tapio Aallon ja lepakkotutkija Ville Vaskon kanssa. Lepakot ovat samalla tavalla tiukasti lain suojaama laji kuten liito-oravat. Lisääntymis- ja levähdyspaikat ovat automaattisesti suojeltuja ilman erillistä päätöstä. Laajempi ja oikea-aikainen lepakkoselvitys tehtiin kesällä 2014. Sen mukaisesti on kaavakarttaan merkitty lepakoille merkittävä alue, joka sijaitsee Telakan eteläpuolisella kalliolla ja osittain kallioalueen eteläpuolella.

 

Kivimuuria koskeva muinaismuistomerkintä

 

Suunnittelualueella sijaitsee historiallisen ajan kiviaita, joka on merkitty maakuntakaavaan ja Luonnonmaan osayleiskaavaan muinaismuistomerkinnällä. Maakuntamuseon edustajien kanssa pidettiin palaveri 2013 joulukuussa, jossa pohdittiin mahdollisuutta poistaa kiviaita teollisuuskorttelien alueelta, sillä tuleva maanpinnan taso sekä katu- että korttelialueella asettuu huomattavasti aitaa alemmas, jolloin aita jäisi ikään kuin korokkeelle keskelle teollisuusaluetta. Museovirastolta saatiin tutkimuslupa ja tutkimuksen suoritti Muuritutkimus ky / FT Kari Uotila. Kivimuurin dokumentointi, maakuntamuseon lausunto ja museoviraston tutkimuslupa oheistetaan. Työn tuloksena merkintä on jätetty kaavakartasta pois.

 

Turun Korjaustelakan alue

 

Turun Korjaustelakka Oy on vuosien mittaan Luonnonmaan kaavoituksen eri vaiheissa selkeästi ja useaan otteeseen ilmaissut kantansa riittävien etäisyyksien ja luonnonmukaisten kallioalueiden säilyttämisestä teollisuuden ja asuinalueiden välisenä suoja-alueena.

 

Telakka on Kukola I-osaa koskevassa muistutuksessaan todennut, että Korjaustelakan ympäristöluvan melua koskevissa määräyksissä todetaan että Telakan toiminnan ympäristössään aiheuttama melu lähimmissä melulle altistuvissa kohteissa ei saa ylittää 55 dB päiväsaikaan (kello 7 - 22) eikä 50 dB yöaikaan (kello 22 - 7).

Kaavoittajan tulisi pyrkiä varmistamaan että telakka voi jatkossakin toimia ympäristöluvassa annettujen ohjearvojen mukaisesti. Jo Naantalin kaupungin elinkeino-ohjelmassa todetaan, että sataman ja siihen yhteydessä olevan suurteollisuuden toimintaedellytykset turvataan yhteistyössä satama-alueen muiden toimijoiden kanssa.

 

Turun Korjaustelakan alueella on nk. parakkiasuntoja Telakan Navirentien puoleisella alueella. Asunnoille on myönnetty rakennuslautakunnassa 2012 pysyttämislupa aiempien poikkeamislupien jälkeen.

 

Asemakaavaehdotus

 

  • Satama- ja teollisuustoimintojen korttelin kaavamerkintä (LST) on osoitettu nykyiselle Turun korjaustelakan alueelle. Aluetta saa käyttää varastointiin ja sille saa rakentaa satama-,teollisuus-,varasto- ja /tai telakkatoimintaan liittyviä rakennuksia ja rakenteita. Alueen tehokkuus on e= 0.60.

 

  • Merialueen osa on merkitty ohjeelliseksi vesialueena säilytettäväksi alueeksi (lsw), jolle saa sijoittaa kelluvia satamarakenteita ja laitureita. Rantaviiva muodostuu näin ohjeelliseksi.

  • Navirentien eteläpuolelle muodostuu laaja teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue (T). Alueen tehokkuus on e= 0.60.

  • Telakka-alueesta etelään oleva kallioalue on säilytetty ja annettu merkintä (EV) suojaviheralue. Perusteena kallioalueen säilyttämiseen kokonaan suoja-alueena on Telakan melu- ja hiukkaspäästöjen mm. maalipäästöjen leviämisen estäminen asutuksen ja venesataman suuntaan. Toisena perusteena on 2014 tehdyn lepakkoselvityksen tulos. Kolmantena syynä on näkymien rajaaminen telakka- ja satama-alueen suuntaan virkistys- ja asuntoaleilta sekä meren ranta-alueelta.

  • Käköläntien varteen on sijoitettu suojaviheralue (EV-2).

 

  • Alueen eteläosaan sijoittuvat osayleiskaavan lähivirkistysalueet (VL) ja suojelualue (S-2) puskureina asumisen suuntaan.

 

  • Lepakkoalueet sisältyvät pääosin Navirenkallion EV-alueeseen, mutta myös venesatama-alueelle (LV) laiturialueen ja veneiden talvisäilytysalueiden väliseen puustoiseen maastoon on merkitty lepakoiden suojelun huomioivaksi alueeksi (s-lep).

  • Tärkeä merkintä ranta-alueita koskien on kaavamääräys: Pohjasedimentin pilaantuneisuus on selvitettävä alueilla, joilla on rakentamisesta johtuva ruoppaustarve.

Nimistö

Katunimistöön on lisätty Katu 1. Virkistysalueet (VL) on nimetty Navirenmaanpuistoksi ja Orottulanpuistoksi. EV-alue on nimetty Navirenkallioksi ja EV-2 alue Navirenpuistoksi. Suojelualue on nimetty Kuivalahdenkallioksi.

Liitteenä on 12.10.2015 päivätty kaavakartta, lepakkoselvitys 2014, meluselvitys ja kivimuurin dokumentointi lausuntoineen sekä kaavaselostus.

 

LIITE A7, KAAVYMP 22.10.2015 (säilytetään erillisessä kaavakansiossa)

LIITE A8, KAAVYMP 22.10.2015 (säilytetään erillisessä kaavakansiossa)

LIITE A9, KAAVYMP 22.10.2015 (säilytetään erillisessä kaavakansiossa)

LIITE A10, KAAVYMP 22.10.2015 (säilytetään erillisessä kaavakansiossa)

LIITE A11, KAAVYMP 22.10.2015 (säilytetään erillisessä kaavakansiossa)

 

MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖ:

Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päättää esittää kaupunkisuunnittelujaostolle ja edelleen kaupunginhallitukselle, että 12.10.2015 päivätty Kukolan teollisuusalueen osa II asemakaavaehdotus asetetaan maankäyttö- ja rakennuslain 65 §:n sekä maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 §:n mukaisesti julkisesti nähtäville.

Julkisen nähtävilläolon yhteydessä pyydetään lausunnot seuraavilta viranomaisilta: Varsinais-Suomen liitto, Varsinais-Suomen ELY- keskus / Ympäristö ja luonnonvarat sekä liikennevastuualue, Varsinais-Suomen maakuntamuseo, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos. Lausunto pyydetään myös Naantalin Satama Oy:ltä ja Turun korjaustelakalta.

 

KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA:

 

Maankäyttöpäällikön ehdotus hyväksyttiin.

KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 19.04.2016 § 27

 

Kaavoitusarkkitehti Mika Sahlström 14.4.2016:

 

Kaavoitus- ja ympäristölautakunnan käsittelyssä 22.10.2015 § 99 olleen Kukola II:n asemakaavaehdotuksen (päivätty 12.10.2015) muutosalue on jaettu kahtia:

  • pohjoisosa: asemakaava ja asemakaavan muuttaminen Kukolan teollisuusalueella, osa II (jäljempänä Kukola II)

  • eteläosa: asemakaava ja asemakaavan muuttaminen Kukolan teollisuusalueella, osa III (jäljempänä Kukola III). Eteläistä osaa käsitellään uutena kaavahankkeena.

 

Kukola II:ta jatketaan ehdotusvaiheessa. Asemakaava-alue laajennettiin käsittämään satama- / telakka-alue (LST) pohjoiseen Kukolantielle saakka, tällöin mahdollistetaan mahdollisimman joustava maankäyttö ja tonttijako alueella. Lisäksi Navirenpuiston EV-2 suojaviheralueelle on lisätty teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue sekä ET yhdyskuntateknisten huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten korttelialuetta on laajennettu.

 

Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen selostaa asiaa kokouksessa.

 

8.3.2016 päivätyt asemakaavakartta ja siihen liittyvä selostus liitteineen on esityslistan liitteenä.

 

LIITE A1 - A2, KSJ 19.4.2016 (säilytetään erillisessä kaavakansiossa)

 

KAUPUNGINJOHTAJA:

 

Esitetään kaupunginhallitukselle, että 8.3.2016 päivätty Kukolan teollisuusalueen osa II asemakaavaehdotus asetetaan maankäyttö- ja rakennuslain 65 §:n sekä maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 §:n mukaisesti julkisesti nähtäville.

 

Julkisen nähtävilläolon yhteydessä pyydetään lausunnot seuraavilta viranomaisilta:

 

Varsinais-Suomen liitto, Varsinais-Suomen ELY- keskus / Ympäristö ja luonnonvarat sekä liikennevastuualue, Varsinais-Suomen maakuntamuseo, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos. Lausunto pyydetään myös Naantalin Satama Oy:ltä ja Turun korjaustelakalta sekä Aura Mare Oy:ltä.

 

KOKOUSKÄSITTELY:

 

Keskustelun aikana kaupunginjohtaja muutti päätösehdotustaan seuraavasti:

 

Esitetään kaupunginhallitukselle, että 8.3.2016 päivätty Kukolan teollisuusalueen osa II asemakaavaehdotus asetetaan maankäyttö- ja rakennuslain 65 §:n sekä maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 §:n mukaisesti julkisesti nähtäville siten, että suunnitelmassa olevat EV-2 ja VL alueet muutetaan EV-alueiksi (suojaviheralue).

 

Julkisen nähtävilläolon yhteydessä pyydetään lausunnot seuraavilta viranomaisilta:

 

Varsinais-Suomen liitto, Varsinais-Suomen ELY- keskus / Ympäristö ja luonnonvarat sekä liikennevastuualue, Varsinais-Suomen maakuntamuseo, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos.

 

Lausunto pyydetään myös Naantalin Satama Oy:ltä ja Turun korjaustelakalta sekä Aura Mare Oy:ltä.

 

KAUPUNKISUUNNITTELUJAOSTO:

 

Kaupunginjohtajan muutettu päätösehdotus hyväksyttiin.

Kaupunginhallitus 09.05.2016 § 144

 

Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen:

 

Kukolan teollisuusalueen osan II asemakaavaehdotuksen EV-2 ja VL-alueet on muutettu EV-alueeksi. Kaavakartan erityismääräyksiin on lisätty määräys: "EV-alueelle saa rakentaa tarvittavat ulkoilureitit. Alueen kasvillisuus tulee säilyttää ehkäisemään satama-alueelta ja teollisuudesta kulkeutuvaa melua ja pölyä."

 

Navirenpuisto ja Navirenmaanpuisto muodostetaan asemakaavaehdotuksessa yhdeksi suojaviheralueeksi (EV). Suojaviheralue nimetään asemakaavaehdotuksessa Navirenpuistoksi.

 

Kukolan teollisuusalueen II-osan asemakaavaehdotuksen 3.5.2016 päivätyt asemakaavakartta ja -selostus liiteasiakirjoineen oheistetaan.

 

LIITTEET A1 - A2, KH 9.5.2016 (säilytetään erillisessä kaavakansiossa)

 

KAUPUNGINJOHTAJA:

 

Kaupunginhallitus päättää asettaa 3.5.2016 päivätyn Kukolan teollisuusalueen II-osan asemakaavaehdotuksen maankäyttö- ja rakennuslain 65 §:n sekä maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 §:n mukaisesti julkisesti nähtäville.

 

Varsinais-Suomen liitolle, Varsinais-Suomen ELY -keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueelle sekä liikennevastuualueelle, Varsinais-Suomen maakuntamuseolle, Varsinais-Suomen pelastuslaitokselle sekä Turvallisuus ja kemikalivirastolle varataan mahdollisuus antaa lausuntonsa asemakaavaehdotuksesta.

 

Lausunnot pyydetään lisäksi Naantalin Satama Oy:ltä, Turun Korjaustelakka Oy:ltä sekä Aura Mare Oy:ltä.

 

KAUPUNGINHALLITUS:

 

Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.

Kaupunginhallitus 06.03.2017 § 78

 

Kaavoitusarkkitehti Mika Sahlström:

 

Kukolan teollisuusalueen osan II asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotus on pidetty maankäyttö- ja rakennuslain 65 §:n sekä maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 §:n mukaisesti julkisesti nähtävillä 24.5.-22.6.2016.

 

Asemakaavan muutosehdotuksesta saatiin kymmenen lausuntoa. Muistutuksia ei jätetty.

 

Varsinais-Suomen ELY-keskus, Varsinais-Suomen maakuntamuseo, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes), Varsinais-Suomen liitto, Liikenteen turvallisuusvirasto (Trafi) sekä Suomen Turvallisuusverkko Oy totesivat lausunnoissaan, ettei asemakaavaehdotuksesta ole lausuttavaa tai huomautettavaa.

 

1 Aura Mare Oy

 

Aura Mare Oy:llä ei ole kaavamuutokseen huomautettavaa. Se tukee Turun Korjaustelakka Oy:n näkemystä riittävien etäisyyksien ja luonnonmukaisten kallioalueiden säilyttämisestä teollisuuden ja asuinalueiden välisenä suoja-alueena.

 

Aura Mare Oy kannattaa myös pitkällä aikavälillä LST-alueen laajentamista pohjoiseen sen Naantalin kaupungilta vuokraaman Naantalin kaupungin 106. kaupunginosan korttelin 5 vieressä, osoitteessa Puhdistamontie 5 sijaitsevaan, asemakaavan AK-332 mukaiseen EV-alueeseen (6 865 m²) asti.

 

Kaavoittajan vastine

 

LST-alueen laajentaminen käsitellään tarvittaessa omana kaavahankkeena. Lausunto ei aiheuta muutostarpeita asemakaavaan.

 

2 Naantalin Satama Oy / Stevena Oy

 

Kaavamuutoksessa on hyvää se, että satama-alueelle on tulossa lisää asemakaavoitettua aluetta, jolle on mahdollista sijoittaa telakkaan ja satamaan liittyvää teollista toimintaa. Nykyiseen poistuvaan kaavaan verrattuna alueet ovat kuitenkin supistuneet. Jatkosuunnittelussa on pidettävä huoli siitä, etteivät alueet enää supistu nykyisestä.

 

Kaavamerkinnän muutos T:stä ja LST:ksi on kannatettava, koska se kuvaa paremmin alueelle sopivaa teollista toimintaa. Tehdyt lukuisat selvitykset kaavatyön yhteydessä takaavat sekä sataman että Korjaustelakan toimintaedellytykset pitkälle. Merialue on merkitty lsw-merkinnällä ja sen pohjoinen rajaus tulisi ulottaa myös rantaviivaa kauemmas, kuten muullakin kaavoitettavalla alueella. Kohdassa 7.4.3 on mainittu tihtaalityyppinen rakentaminen, joka tehostuisi tällä lsw-merkinnän laajennuksella.

 

Telakka-altaan mahdollisen pidentämisen seurauksena lähialueiden meluympäristö saattaa muuttua varsinkin, jos asemakaavan jo hyväksytyssä osassa 1. esitetty, satama-alueesta länteen olevalla alueella (sataman, Telakkapuiston ja Kukolantien väliin jäävä alue) toteutetaan kallion osittainen louhiminen teollisuusalueeksi.

 

Naantalin Satama Oy ja Stevena Oy esittävät, että kaavoitustyötä jatkettaessa valmisteilla olevan meluselvityksen (Promethor Oy) tulokset huomioidaan siten, että sataman ympäristöluvan määräyksiä voidaan käytännössä noudattaa ilman, että tästä aiheutuu kohtuutonta rasitusta sataman tai sen kumppanien liiketoiminnalle tai lähialueen asukkaille. Satamatoiminnan ympäristössään aiheuttama melu lähimmissä melulle altistuvissa kohteissa ei saa ylittää 55 dB päiväsaikaan (kello 7 - 22) eikä 50 dB yöaikaan (kello 22 - 7). Normit täytyy täyttää ja pitää muistaa, että satama-alueelle voi tulla esim. laivan romutusta ja metalliromun varastointia, lastausta, tms. ääntä aiheuttavaa toimintaa. Romun lastaus on sallittua jo nykyisessä sataman voimassa olevassa ympäristöluvassa.

 

Naantalin Satama Oy ja Stevena Oy tukevat myös Aura Mare Oy:n lausunnossa esitetyn mukaista LST-alueen laajentamista kaava-alueelta pohjoiseen sijaitsevalle EV-alueelle asti.

 

Kaavoittajan vastine

 

Naantalin Satama Oy:n, Turun Korjaustelakka Oy:n ja Naantalin kaupungin kesken 31.3.2016 käydyssä neuvottelussa sovittiin, että Korjaustelakan vesialueen (lsw) rajaus säilyy nykyisellään. Kokouksessa todettiin, että rajaus mahdollistaa erilaisia laituriratkaisuja.

 

Telakka-altaan mahdollisesta pidentämisestä aiheutuvista meluhaitoista on tehty lisäselvitys. Selvityksessä todetaan, että muutokset ovat kokonaisuudessaan pääosin niin pieniä, että määritystarkkuuden (laskentamallitarkkuuden) puitteissa muutosta ympäristön melutasoissa ei tapahdu telakka-altaan pidentämisen seurauksena.

 

Aura Mare Oy:n lausunnon mukainen LST-alueen laajentaminen käsitellään tarvittaessa omana kaavahankkeena.

 

Turun Korjaustelakka Oy:llä on valtioneuvoston ohjearvojen (VNP 993/1992) mukainen ympäristölupa, jossa korjaustelakan toiminnan ympäristössään aiheuttama melu lähimmissä melulle altistuvissa kohteissa ei saa ylittää 55 dB päiväsaikaan (klo 7 - 22) eikä 50 dB yöaikaan (klo 22 - 7) ekvivalenttimelutasona ilmoitettuna.

 

Vaikutus asemakaavaehdotukseen

 

Asemakaavaehdotuksen määräys melusta:

 

"Alueella sijaitsevien laitoksien aiheuttama melutaso ei saa olemassa olevien asuinrakennusten tai rakennuspaikkojen ulko-oleskelualueilla ylittää melun A-painotetun ekvivalenttitason (LAeq) päiväohjearvoa (klo 7 - 22) 55 dB eikä yöohjearvoa (klo 22 - 7) 45 dB."

 

muutetaan muotoon:

 

"Alueella sijaitsevien laitoksien aiheuttama melutaso ei saa ylittää Valtioneuvoston päätöksen (VNp 993/1992) mukaista melun A-painotetun keskiäänitason (ekvivalenttitason, L Aeq) päiväohjearvoa (klo 7 - 22) 55 db eikä yöohjearvoa (klo 22 - 7) 50 dB olemassa olevien asuinrakennusten ulko-oleskelualueilla."

 

3 Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos

 

V-S pelastuslaitoksen pelastusviranomainen pyytää selvittämään Naantalin Sataman ja Neste Oil Oyj:n vaikutukset suunnittelualueelle.

 

Vaikutustarkastelu tulisi tehdä erillisenä selvityksenä ja kaksisuuntaisesti. Eli Naantalin Sataman ja Neste Oil Oyj:n vaikutus suunnittelualueelle sekä suunnittelualueen vaikutus Naantalin Satamalle ja Neste Oil Oyj:lle. Neste Oil Oyj:n konsultointivyöhyke ulottuu kaavasuunnittelualueelle. Neste Oil Oyj kemikaaliturvallisuuden valvontaviranomainen on Kemikaali- ja turvallisuusvirasto. Naantalin Satama on Seveso II direktiivin mukainen satama, josta kuljetetaan vaarallisia kemikaaleja.

 

Pelastuslaitos esittää, että kaava-aineistossa selvitetään sataman kemikaaleihin liittyvä riskiarvio, vaikutusten arviointi ja kemikaaleista aiheutuvat mahdolliset kaavamuutosalueelle kohdistuvat suojaetäisyydet eri toiminnoille.

 

Pelastuslaitoksen pelastusviranomainen suosittelee kaavoittajaa neuvottelemaan tai pyytämään lausuntoa kemikaaliturvallisuusasioista Naantalin satama Oy:ltä ja Turvallisuus- ja kemikaaliviraston viranomaiselta.

 

Kaavoituksen pohjalta suoritettavassa kunnallistekniikan suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitava pelastuslaitoksen edellyttämät vesitarpeet. Vesiasematarpeesta voi tiedustella alueen pelastusviranomaiselta tai V-S pelastuslaitoksen sammutusvesisuunnitelmasta.

 

Pelastusyksiköllä operointi tulee mahdollista kaava- ja suunnittelualueen kiinteistöillä. LIITE: V-S pelastuslaitoksen toimintaohje 2011, pelastustiet.

 

Lausunnossa sovelletut lait ja säädökset:

 

Pelastuslaki 379/2011, RakMk E1, 2011

Laki vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta 390/2005, Vn asetuksesta vaarallisten kemikaalien ja varastoinnin valvonnasta 685/2015

Vn asetuksesta vaarallisten kemikaalien teollisen käsittelyn ja varastoinnin turvallisuusvaatimuksista 856/2012

 

Kaavoittajan vastine

 

Neste Oyj:llä ja Naantalin Satamalla on ympäristölupa. Neste Oyj:n toimintaa valvoo Varsinais-Suomen ELY-keskuksen lisäksi Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Seveso III konsultointivyöhyke sivuaa kaava-alueen itäreunaa. Turvallisuus- ja kemikaalivirastolta (Tukes) ja Naantalin Satama Oy:ltä on pyydetty lausuntoa asemakaavaehdotuksesta. Turvallisuus- ja kemikaalivirastolla ei ollut huomautettavaa asemakaavaehdotuksesta. Naantalin Satama Oy:n lausuntoa käsitellään kohdassa 1.4.

 

Pelastuslaitoksen edellyttämät vesitarpeet ja pelastusteihin liittyvät mitoitus ym. tarpeet saatetaan kunnallistekniikka- ja katusuunnittelijoiden tietoisuuteen.

 

Rakennuslupavaiheessa ratkaistaan tonttien sisäiset pelastustiet.

 

Lausunto ei aiheuta muutostarpeita asemakaavaan.

 

4 Turun Korjaustelakka Oy

 

Turun Korjaustelakka esittää että kaavoitustyötä teollisuusalueella ja sen ympäristössä jatkettaessa, edelleen huolehditaan riittävien etäisyyksien ja luonnonmukaisten melu-, pöly- ja näköesteiden säilyttämisestä teollisuuden ja asuinalueiden välisinä suoja-alueina.

 

Kaavan valmistelussa tulisi myös huomioida Turun Korjaustelakan ympäristöluvan (LOS-2005-Y-25-111) määräykset melun osalta, jotta niitä voidaan käytännössä noudattaa ilman, että tästä aiheutuu kohtuutonta rasitusta telakan liiketoiminnalle tai lähialueen asukkaille. Erityisesti tämä tulisi huomioida jos asemakaavan ensimmäisessä osassa esitetyn mukainen, kallion louhiminen teollisuusalueeksi toteutuu. (Sataman LST-aleen, Telakkapuiston ja Kukolantien väliin jäävä alue)

 

Turun Korjaustelakan melua koskevissa määräyksissä todetaan että "toiminnan ympäristössään aiheuttama melu lähimmissä melulle altistuvissa kohteissa ei saa ylittää 55 dB päiväsaikaan (kello 7 - 22) eikä 50 dB yöaikaan (kello 22 - 7)".

 

Liitteenä olevan meluselvityksen tulosten mukaan alueen ääniympäristö ei tule muuttumaan, jos telakka-altaan suunniteltu pidennys toteutuu.

 

Lisäksi Turun Korjaustelakka tukee Aura Mare Oy:n lausunnossa esitetyn mukaista LST-alueen laajentamista kaava-alueelta pohjoiseen sijaitsevalle EV alueelle asti.

 

Kaavoittajan vastine

 

Ks. kaavoittajan vastine kohta 2.

 

Vaikutus asemakaavaehdotukseen

 

Ks. kaavoittajan vastine kohta 2.

 

Lisäksi kaava-aineistoon lisätään ympäristömeluselvitys telakka-altaan pidentämisen vaikutuksista ympäristön melutasoihin.

 

Muut muutokset asemakaavaan

 

Länsi - itäsuuntainen johtoa varten varatun alueen osa on poistettu suunnittelualueen eteläosasta Navirenpuiston (EV) ja teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueiden (T) korttelien 6 ja 9 kohdalta.

 

Teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueen (T) kortteli 9 on muodostettu uudelleen ja korttelin 9 energiahuollon alue (EN) on muutettu teleliikenteen mastoa varten varatuksi korttelialueeksi (EMT).

 

Teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueen (T) kortteliin 6 Korjaustelakantien jatkeeksi on lisätty ohjeellinen ajoyhteys.

 

Satama- ja teollisuustoimintojen korttelialueelle (LST) on lisätty korttelialueen eteläreunaan ohjeellinen hule- ja tulvavesien poisjohtamiseen varattu alue. Korttelialueen ehdotusvaiheen pohjois- eteläsuuntainen ohjeellinen johtoa varten varattu alueen osa on poistettu. Korttelialueella sijaitsevalle energianhuollon alueelle (EN) on osoitettu ohjeellinen ajoyhteys Kukolantieltä.

 

Muutokset on kirjattu 28.2.2017 päivättyyn kaavakarttaan ja selostukseen, jotka oheistetaan.

 

LIITTEET A1 - A2, KH 6.3.2017 (säilytetään erillisessä kaavakansiossa)

 

Muutokset eivät ole luonteeltaan olennaisia (MRA 32 §) eivätkä siten edellytä kaavan asettamista uudelleen nähtäville.

 

KAUPUNGINJOHTAJA:

 

Kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto hyväksyy 28.2.2017 päivätyn Kukolan teollisuusalueen II-osan asemakaavan muutosehdotuksen.

 

Hyväksymispäätöksestä ilmoitetaan maankäyttö- ja rakennuslain 200 §:n 2 momentin sekä maankäyttö- ja rakennusasetuksen 93 §:n mukaisesti.

 

KAUPUNGINHALLITUS:

 

Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.

Kaupunginvaltuusto 13.03.2017 § 16

 

Kukolan teollisuusalueen II-osan asemakaavan muutosehdotuksen 28.2.2017 päivätty kaavakartta ja kaavaselostus ovat esityslistan liitteinä (KV 13.3.2017).

 

KAUPUNGINHALLITUS:

 

Kaupunginvaltuusto hyväksyy 28.2.2017 päivätyn Kukolan teollisuusalueen II-osan asemakaavan muutosehdotuksen.

 

Hyväksymispäätöksestä ilmoitetaan maankäyttö- ja rakennuslain 200 §:n 2 momentin sekä maankäyttö- ja rakennusasetuksen 93 §:n mukaisesti.

 

KAUPUNGINVALTUUSTO:

 

Kaupunginhallituksen ehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | Kaupunginvaltuusto | Pöytäkirja 13.03.2017 | Avaa haku