Poistuminen | Toimielimet | Kaupunginhallitus | Pöytäkirja 19.06.2017 | Avaa haku




Kaupunginhallitus

§ 252

12.06.2017

Kaupunginhallitus

§ 278

19.06.2017

 

Varhaiskasvatuksen johtajan virkavaali

 

480/01.02.00/2017

 

Kaupunginhallitus 27.03.2017 § 111

 

Sivistystoimenjohtaja Irmeli Myllymäki

 

Varhaiskasvatuksen johtaja Anne Järvinen on ilmoittanut jäävänsä varhennetulle vanhuuseläkkeelle 1.9.2017 alkaen.

 

Varhaiskasvatus on sivistyspalvelujen toiseksi suurin tehtäväalue, jonka budjetti on noin 9 milj. euroa ja henkilöstöä noin 170. Varhaiskasvatuksen johtaja on vastuussa koko toimialan budjetista, toiminnasta ja kehittämisestä. Varhaiskasvatuksessa on viime vuosina toteutettu paljon muutoksia, kun palveluverkkoa on sopeutettu vähenevään lapsimäärään. Myös varhaiskasvatuksen lainsäännössä on tapahtunut runsaasti palvelujen järjestämiseen kohdistuvia uudistuksia, joiden toteuttaminen paikallisella tasolla on edellyttänyt osaavaa ja määrätietoista johtamista.

 

Ottaen huomioon varhaiskasvatuksen tehtäväalueen laajuus sekä se, että uudistuksia ja kehittämistarpeita tulee olemaan paljon vielä edessä, Naantalin kaupunki tarvitsee jatkossakin johtajan vastaamaan varhaiskasvatuksen kokonaisuudesta.

 

Pyydän lupaa täyttää varhaiskasvatuksen johtajan virka (vakanssi nro 13410) 1.9.2017 lukien toistaiseksi.

 

KAUPUNGINJOHTAJA:

 

Kaupunginhallitus antaa sivistysvirastolle luvan varhaiskasvatuksen johtajan viran (vakanssi nro 13410) hakumenettelyn käynnistämiseen.

 

Kaupunginhallituksen pöytäkunnalla on mahdollisuus osallistua järjestettäviin hakijoiden haastatteluihin. Viranhaltijoiden puolesta haastatteluihin osallistuvat kaupunginjohtaja ja sivistystoimenjohtaja

 

KOKOUSKÄSITTELY:

 

Merkittiin, että henkilökunnan edustaja Marja-Terttu Paju oli läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyn ajan.

 

KAUPUNGINHALLITUS:

 

Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.

 

Kaupunginhallitus 12.06.2017 § 252

 

Vs. sivistystoimenjohtaja Kimmo Kuusimäki:

 

Rekrytointi-ilmoitus oli julkipantuna Naantalin kaupungin ilmoitustaululla, kotisivuilla (www.naantali.fi), Kuntarekryssä ja työ- ja elinkeinotoimiston Avoimet paikat -palvelussa 7.-28.4.2017. Lisäksi lyhyt ilmoitus julkaistiin sunnuntaina 9.4.2017 Turun Sanomissa.

 

Virkaa haki määräaikaan mennessä 13 henkilöä, joista neljä kutsuttiin haastatteluun. Kaupunginhallituksen pöytäkunta kutsuttiin haastatteluihin. 29.5.2017 haastattelijoina toimivat kaupunginjohtaja Jouni Mutanen, vs. sivistystoimenjohtaja Kimmo Kuusimäki, varhaiskasvatuksen esimies Ritva Parviainen sekä kaupunginhallituksen jäsenet Sirpa Hagsberg, Terhi Kärkkäinen ja Tero Tavio.

 

Oheismateriaali:

  • Yhteenveto hakijoista

 

Yksi hakija peruutti hakemuksensa 29.5.2017. Haastatteluryhmä päätti lähettää kolme hakijaa 2.6.2017 järjestettävään soveltuvuusarviointiin, jonka suorittaa Psykologitiimi Päämäärä Oy.

 

Virkaan valittavalla on kuuden kuukauden koeaika. Virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

 

Tehtävän edellyttämä kelpoisuus on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 272/2005 ja asetuksen 608/2005 mukainen kelpoisuus (lastentarhanopettaja).

 

Tehtäväkohtaiset pisteet ja tehtäväkohtainen palkka

 

Hallintosäännön 64 §:n mukaan palkkauksesta päättää palvelusuhteeseen ottava taho. Kyse on ns. hinnoittelutunnuksettomasta virasta. Tehtäväkohtainen pisteytys oli ennen arviointia 7 478 ja kelpoisuuden päivityksen jälkeen 8 145, jonka mukaan tehtäväkohtaiseksi palkaksi henkilöstöpäällikkö esittää 3 690 euroa. Pisteytys tulee vielä vahvistaa arviointiryhmässä. Palvelussuhteen muut ehdot määräytyvät KVTES:n mukaisesti.

 

VS. KAUPUNGINJOHTAJA:

 

Päätösesitys annetaan kokouksessa.

 

KOKOUSKÄSITTELY:

 

Käsittelyn aikana merkittiin seuraavat läsnäolotiedot:

 

  • Henkilökunnan edustaja Marja-Terttu Paju oli läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyn ajan.

  • Vs. sivistystoimenjohtaja Kimmo Kuusimäki oli läsnä kokouksessa asiantuntijana tämän asian käsittelyn ajan.

  • Mikko Rönnholm poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn aikana kello 18.30.

  • Sirpa Hagsberg poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn aikana kello 18.39 ja hänen tilalleen saapui varajäsen Markus Helenius.

  • Psykologitiimi Päämäärä Oy:n asiantuntijat esittelivät kokouksessa soveltuvuusarvioinnin tuloksia.

 

Vs. kaupunginjohtaja teki kokouksessa seuraavan päätösehdotuksen:

 

Kaupunginhallitus valitsee varhaiskasvatuksen johtajan virkaan kuuden kuukauden koeajalla sosionomi, lastentarhanopettaja Kaisa Rantalan.

 

Valittava henkilö on hakijoiden ansiovertailun ja kokonaisarvioinnin perusteella hakuilmoituksen kelpoisuusehdot parhaiten täyttävä eli ansioitunein hakija. Tehtäväkohtaiseksi palkaksi kaupunginhallitus päättää 3 690 €/kk. Virkaan valitun tulee esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

 

Merkittiin, että kokouksessa pidettiin tämän asian käsittelyn aikana tauko kello 18.45 - 19.08.

 

KAUPUNGINHALLITUS:

 

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti jättää asian pöydälle sekä kutsua varhaiskasvatuksen johtajan viran halkijoista Minna Lehmuskosken ja Kaisa Rantalan esittäytymään kaupunginhallituksen seuraavaan kokoukseen 19.6.2017 kello 18.00.

Kaupunginhallitus 19.06.2017 § 278

 

Hallintojohtaja Riitta Luotio:

 

Hakijoista Minna Lehmuskoski ja Kaisa Rantala on kutsuttu esittäytymään kaupunginhallituksen kokoukseen.

 

Kumpikin hakijoista on edellyttänyt yli 4 000 euron kokonaispalkkaa, joka käytännössä tarkoittaa rekrytointilisää.

 

VS. KAUPUNGINJOHTAJA:

 

Kaupunginhallitus valitsee varhaiskasvatuksen johtajan kuuden kuukauden koeajalla tehtäväkohtaisella palkalla 3 690 euroa/kk. Virkaan valitun tulee esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

 

Päätösesitys virkaan valittavasta henkilöstä tehdään kokouksessa hakijoiden esittäytymisen jälkeen.

 

KOKOUSKÄSITTELY:

 

Merkittiin, että Jan Lindström saapui kokoukseen tämän asian käsittelyn alkaessa kello 19.10.

 

Merkittiin, että henkilökunnan edustaja Marja-Terttu Paju ja vs. sivistystoimenjohtaja Kimmo Kuusimäki olivat läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyn ajan kello 19.10 - 20.17.

 

Minna Lehmuskoski esittäytyi kello 19.16 - 19.28. Lehmuskoski ilmoitti kaupunginhallitukselle, ettei ole enää käytettävissä virantäytössä.

 

Kaisa Rantala esittäytyi kello 19.46 - 20.02.

 

Vs. kaupunginjohtaja teki seuraavan päätösehdotuksen:

 

Kaupunginhallitus valitsee varhaiskasvatuksen johtajan virkaan kuuden kuukauden koeajalla sosionomi, lastentarhanopettaja Kaisa Rantalan. Valittava henkilö on hakijoiden ansiovertailun ja kokonaisarvioinnin perusteella hakuilmoituksen kelpoisuusehdot parhaiten täyttävä eli ansioitunein hakija. Loppupalkaksi kaupunginhallitus päättää 4 200 euroa. Loppupalkkaan sisältyy "syöpyvä" rekrytointilisä.

 

KAUPUNGINHALLITUS:

 

Vs. kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.

 

Kaupunginhallitus valitsi varhaiskasvatuksen johtajan virkaan kuuden kuukauden koeajalla sosionomi, lastentarhanopettaja Kaisa Rantalan. Valittava henkilö on hakijoiden ansiovertailun ja kokonaisarvioinnin perusteella hakuilmoituksen kelpoisuusehdot parhaiten täyttävä eli ansioitunein hakija. Loppupalkaksi kaupunginhallitus päätti 4 200 euroa. Loppupalkkaan sisältyy "syöpyvä" rekrytointilisä.

 

Merkittiin, että Kaisa Sipponen ja Mikko Rönnholm poistuivat kokouksesta tämän asian käsittelyn jälkeen kello 20.17.

 

Kaupunginhallitus piti tämän asian käsittelyn jälkeen tauon kello 20.17 - 20.27.



Poistuminen | Toimielimet | Kaupunginhallitus | Pöytäkirja 19.06.2017 | Avaa haku