Poistuminen | Toimielimet | Rakennuslautakunta | Pöytäkirja 01.02.2017 | Avaa haku





Rakennuslautakunta

§ 6

01.02.2017

 

Päätöksen antaminen rakennuslupahakemuksesta 17-16-R Naantalin vierasvenesatama Oy

 

12/10.04.00/2017

 

Rakennuslautakunta 01.02.2017 § 6

 

Rakennustarkastaja Markku Aro 25.1.2017:

 

Vierasvenesatamaa palvelevan liikerakennuksen rakentaminen ja kahden kioskirakennuksen purkaminen rakennuspaikalta.

Kantakaupunki-Kailo, 529-2-11-1, Nunnakatu.

 

60 §. Asemakaavan ajanmukaisuuden arviointi.

 

Kunnan tulee seurata asemakaavojen ajanmukaisuutta ja tarvittaessa ryhtyä toimenpiteisiin vanhentuneiden asemakaavojen uudistamiseksi.

 

Sellaisen asemakaavan alueella, joka on ollut voimassa yli 13 vuotta ja joka merkittävältä osalta on edelleen toteuttamatta, rakennuslupaa ei saa myöntää sellaisen uuden rakennuksen rakentamiseen, jolla on alueiden käytön tai ympäristökuvan kannalta olennaista merkitystä, ennen kuin kunta on arvioinut asemakaavan ajanmukaisuuden. Arviointi ei kuitenkaan ole tarpeen, jos kaavan ajanmukaisuus on arvioitu viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana. Asemakaavan ajanmukaisuuden arviointi voidaan samalla kertaa suorittaa alueella, joka muodostaa arvioinnin kannalta tarkoituksenmukaisen kokonaisuuden. Kunnan päätökseen, jolla asemakaavan on todettu olevan ajanmukainen, ei saa valittamalla hakea muutosta.

 

Kuntaliiton ja ympäristöministeriön ohjeissa ajanmukaisuuden arvioinnista todetaan muun muassa seuraavaa:

 

Jotta asemakaavan ajanmukaisuus tulee arvioitavaksi MRL 60 § 2 momentin perusteella, tulee molempien säännöksessä mainittujen edellytysten täyttyä. Ensimmäinen edellytys liittyy itse rakennusluvan tarkoittamaan hankkeeseen ja toinen asemakaava-alueen toteutumiseen. Kun arvioidaan sitä, onko asemakaava-alue merkittävältä osalta toteutumatta, tarkastellaan toteutumattoman kerrosalan osuuden lisäksi myös toteutumattoman alueen pinta-alaa, alueen sijaintia ja käyttötarkoitusta sekä sen merkitystä kaavaratkaisun kokonaisuuden kannalta. Itse rakennushankkeella tulee lisäksi olla alueiden käytön tai ympäristökuvan kannalta olennaista merkitystä. Alueen muun rakentamisen kanssa samankaltainen rakentaminen ei anna perustetta ajanmukaisuuden arviointiin.

 

RAKENNUSTARKASTAJA:

 

Rakennulautakunta päättää hyväksyä liiteenä olevan päätösehdotuksen. Lisäksi rakennuslautakunta katsoo, että Ak-51 on pääosin toteutunut.

 

LIITE A5, RAKLA 1.2.2017.

 

 

KÄSITTELYMERKINTÄ:

 

Lasse Leino esitti, että rakennuslupaa ei myönnetä. Esitys raukesi kannattamattomana.

 

RAKENNUSLAUTAKUNTA:

 

Rakennustarkastajan ehdotus hyväksyttiin.

 

ERIÄVÄ MIELIPIDE:

 

Lasse Leino ilmoitti eriävän mielipiteensä.



Poistuminen | Toimielimet | Rakennuslautakunta | Pöytäkirja 01.02.2017 | Avaa haku