Poistuminen | Toimielimet | KH - Kaupunkisuunnittelujaosto | Pöytäkirja 16.01.2017 | Avaa haku




KH - Kaupunkisuunnittelujaosto

§ 1

16.01.2017

 

Elinkeinoasioiden toimintakatsaus 2016 ja toimenpiteet vuodelle 2017

 

147/13.01.00/2016

 

KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 16.01.2017 § 1

 

Elinkeinoasiamies Jorma Ranta 10.1.2017:

 

Keväällä toiminnan painopisteenä oli saaristossa toimiviin yrityksiin tutustuminen ja niiden erityistarpeiden kuuleminen. Käynneillä ei ole tullut esiin merkittäviä kehittämistarpeita eikä myöskään toiveita kaupungin suuntaan.

 

Kevään aikana suunniteltiin kaupungille yritysmarkkinointiesite Naantali Works. Ideana on herättää markkinoinnin kohderyhmässä eli teollisuusyrityksissä kiinnostusta kaupunkia kohtaan. Works- sanalla tarkoitetaan teollisuudessa konepajaa, mutta sillä voidaan kuvata asioiden toimivuutta - tässä tapauksessa asioiden toimivuutta Naantalissa.

 

Naantali Works otsikon alla kuvattiin koemielessä videopätkiä naantalilaisista yrityksistä YouTubeen ja kaupungin verkkosivuilla käytettäväksi. Videohanke sai positiivisen vastaanoton yrittäjiltä ja sitä olisi syytä jatkaa tulevaisuudessa vaikka se vaatiikin runsaasti aikaa ja valmistelua.

 

Yritysmarkkinointia on hoidettu elinkeinoasiamiehen suorin kontaktin eri yrityksiin. Syksyllä painopisteenä oli Naantalin markkinointi muualla toimiville pääosin laivateollisuuteen liittyville yrityksille. Kriteereinä oli työntekijämäärä vähintään 10, liikevaihto min 0,5 m€ ja liikevaihdon kasvuprosentti vähintään 15.

 

Naantali Works- yritysesite saatekirjeineen lähetettiin noin 400 teollisuusyritykseen. Markkinointia on tehty mm. Rakenna ja sisusta -messuilla, Teollisuus, palvelut ja logistiikka -tapahtumassa, Konepajamessuilla, meriteollisuuden Navigate -messuilla, MI16 Match Industry alihankintatapahtumassa Porissa ja Tampereen Alihankintamessuilla.

 

Yhteistyö ja keskustelu yrittäjäjärjestöjen kanssa on tiivistynyt. Aamukahvi- ym. yritystilaisuuksista tiedotetaan sekä kaupungin että yrittäjäjärjestöjen kautta ja tapahtumien aikatauluja sovitetaan yhteen päällekkäisyyksien välttämiseksi.

 

Kaupungin elinkeinoryhmä on kokoontunut vuoden aikana 18 kertaa. Kokouksissa on käsitelty noin 40 yritystoimintaan liittyvän asian tai hankkeen eteenpäin viemistä.

 

Vuoden aikana on neuvoteltu yritystonteista 14 yrityksen kanssa. Yrityksistä neljä on paikallisia toimijoita ja loput muualta Suomesta. Kiinnostuneista kolme kohdistui liiketilan rakentamiseen, neljä erityyppiseen hoivakotirakentamiseen ja kuusi tuotantotilojen rakentamiseen. Neuvottelut ovat johtaneet kolmeen toteutuneeseen tonttikauppaan. Lisäksi on tehty yksi tontinvuokrasopimus ja yksi lisämaan vuokrasopimus.

 

Kehittämistapahtumat 1.1.-31.12.2016

 

Yhteistyöpalaverit

29

Kehittämispalaverit

111

Koulutukset

3

Messut

8

 

Katsauskaudella asiakastapahtumia on ollut 107 eri asiakkaan kanssa, yhteensä 136 tapahtumaa.

 

Kunnittain asiakkaat jakautuvat seuraavasti:

 

Naantali

81

Turku

11

Helsinki

4

Muut

11

 

 

Yhteensä

107

 

Asiakastapahtumista suurin osa (60 %) on yrityskäyntejä. Niihin on laskettu myös merkittävimmät puhelut, sähköpostit, messutapaamiset tai taustatyöt, jotka johtavat jatkotoimenpiteisiin.

 

Vuonna 2017 on tavoitteena lisätä tapahtumien avulla paikallisten yritysten keskinäistä tunnettavuutta ja yhteistyötä. Markkinoinnissa painopisteenä on Kukola I ja Kukola II yritysalueiden tunnetuksi tekeminen.

 

Elinkeinoasiamies Jorma Ranta esittelee toimenpiteitä tarkemmin kokouksessa.

 

KAUPUNGINJOHTAJA:

 

Kaupunkisuunnittelujaosto merkitsee tiedoksi elinkeinoasioiden toimintakatsauksen vuodelta 2016.

 

KOKOUSKÄSITTELY:

 

Merkittiin, että elinkeinoasiamies Jorma Ranta esitteli asiaa kokouksessa.

 

KAUPUNKISUUNNITTELUJAOSTO:

 

Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | KH - Kaupunkisuunnittelujaosto | Pöytäkirja 16.01.2017 | Avaa haku