Poistuminen | Toimielimet | KH - Yleisjaosto | Pöytäkirja 23.01.2017 | Avaa haku




KH - Yleisjaosto

§ 1

23.01.2017

 

Kaupunginhallituksen yleisjaoston koolle kutsuminen ja läsnäolijat

 

781/00.00.03.01/2016

 

KH - Yleisjaosto 23.01.2017 § 1

 

Henkilöstöpäällikkö Laura Saurama

 

Hallintosäännössä todetaan kokouksen koollekutsumisesta ja kokouksessa läsnä olevista seuraavaa:

 

"22 §

Kokouksen koollekutsuminen

 

Kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

 

Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat (asialista). Esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä.

 

Kokouskutsu lähetetään jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus, toimielimen päättämällä tavalla."

 

"28 §

Läsnäolo toimielinten kokouksissa

 

Kaupungin eri toimielinten kokouksissa on jäsenten lisäksi läsnäolo- ja puheoikeus:

 

kaupunginhallituksen yleisjaostossa kaupunginhallituksen puheenjohtajilla"

- - -

 

Lisäksi hallintosäännön 19 §:n kohdan 26 mukaan yhteistyötoimikunta nimeää ne henkilöstön edustajat, jotka ovat saapuvilla kaupunginhallituksen, sen jaostojen ja lautakuntien kokouksissa siltä osin, kuin niissä käsitellään henkilöstöä koskevia asioita. Toimielin voi tarvittaessa myöntää henkilöstön edustajalle puhe- ja läsnäolo-oikeuden muissakin kuin henkilöstöä koskevissa asioissa.

 

Muiden kuin edellä mainittujen henkilöiden läsnäolosta ja puheoikeudesta päättää asianomainen toimielin.

 

Kaupunginhallituksen yleisjaostolla on ollut käytössä sähköinen kokoushallinta, jossa esityslistat julkaistaan. Esityslistoja on käytössä kaksi, sekä A- että B-esityslista. Listalle otettavista asioista päättää esittelijä.

 

A-esityslista julkaistaan kaupungin kotisivuille ja sähköiseen kokoushallintaan liitteineen. Mikäli liitteissä on tietoja, joita ei voi internetissä julkaista, jätetään ne siellä julkaisematta.

 

B-esityslistalle otetaan asioita, joiden julkiseksi saattamisella esityslistavaiheessa ei ole perusteita, taikka jotka ovat lain mukaan salassa pidettäviä. Näiden asioiden osalta esityslistaa ei julkaista kaupungin kotivisuille, mutta ne julkaistaan sähköiseen kokoushallintaan ja ovat yleisjaoston jäsenten ja varajäsenten, kaupunginhallituksen puheenjohtajiston sekä kokouksiin säännönmukaisesti osallistuvien viranhaltijoiden (kaupunginjohtaja, henkilöstöpäällikkö, henkilöstön edustaja ja heidän varajäsenensä) luettavissa.

 

Kaupunginhallituksen yleisjaoston puheenjohtajalle ja kaupunginjohtajalle toimitetaan lisäksi paperikopiot kokouskäyttöön. Myös kaupunginkansliaan otetaan yksi paperikopio arkistoitavaksi.

 

Esityslistan muusta jakelusta virkakäyttöön päättää henkilöstöpäällikkö.

 

KAUPUNGINJOHTAJA:

 

Kaupunginhallituksen yleisjaosto päättää

  • noudattaa kokouksessa läsnäolevien henkilöiden osalta hallintosäännön määräyksiä

  • käyttää kokouksissaan edelleen sähköistä kokoushallintaa ja esitettyä esityslistan jakelua ja sen julkaisukäytäntöä. Ilmoitus kokouksesta ja esityslistan valmistumisesta lähetetään sähköpostilla jäsenille ja muille, joilla on kokouksessa läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus sekä tarkastuslautakunnalle. Samassa yhteydessä lähetetään ilmoitus varajäsenille ja valtuutetuille.

 

YLEISJAOSTO:

 

Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | KH - Yleisjaosto | Pöytäkirja 23.01.2017 | Avaa haku