Poistuminen | Toimielimet | Sosiaali- ja terveyslautakunta | Pöytäkirja 26.09.2017 | Avaa haku




Sosiaali- ja terveyslautakunta

§ 54

26.09.2017

 

Raija Siposen korvausvaatimus

 

Sosiaali- ja terveyslautakunta 26.09.2017 § 54

 

Lastenvalvoja-sosiaalityöntekijä Kari Virtanen, kaupungin lakimies Turo Järvinen

 

Raija Siponen hakee korvausta vuonna 2013 tapahtuneesta tapaturmasta. Korvauksena vaaditaan kivusta ja särystä 1000 euroa ja terveyskeskuksen vuodeosaston maksu 358,60 euroa, lääkekulut 195,74 euroa ja lääkärintodistuksesta 22 euroa.

 

Korvausvaatimus ja yksityisen palvelutuottajan antama tilanneselvitys tapahtumasta ovat oheismateriaalina.

 

-Oheismateriaali, SOTE-LTK 26.9.2017

 

Naantalin sosiaali- ja terveydenhuollon vammaispalvelu oli kyseisenä aikana tehnyt päätöksen palvelujen järjestämisestä henkilölle ostopalveluna kyseisen palvelutuottajan kanssa. Tällä henkilöllä ei ollut kunnan kanssa työ- tai virkasuhdetta.

 

Vahingonkorvauslain 3 luvun 1 § mukaan työnantaja on velvollinen korvaamaan vahingon, jonka työntekijä virheellään tai laiminlyönnillään työssä aiheuttaa.

 

Mitä 1 momentissa on sanottu työnantajasta, koskee vastaavasti valtiota, kuntaa ja muuta julkista yhteisöä tai laitosta, kun vahinko on aiheutunut sellaisen julkisyhteisön työntekijän taikka yhteisöön virka-tai siihen verrattavassa palvelussuhteessa olevan henkilön virheestä tai laiminlyönnistä toiminnassa, jota ei ole pidettävä julkisen vallan käyttämisenä.

 

Kaupungin vakuutusyhtiö on yllä mainitulla perusteella ilmoittanut, ettei kaupungilla ole asiassa korvausvelvollisuutta.

 

PERUSTURVAJOHTAJA:

 

Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hylätä hakemuksen. Kaupunki ei vahingonkorvauslain nojalla ole korvausvelvollinen, koska vahinko ei ole aiheutunut Naantalin kaupunkiin työ-tai virkasuhteessa olevan henkilön toimesta. Päätös annetaan tiedoksi kaupunginhallitukselle.

 

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA:

 

Perusturvajohtajan ehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | Sosiaali- ja terveyslautakunta | Pöytäkirja 26.09.2017 | Avaa haku