Poistuminen | Toimielimet | Tekninen lautakunta | Pöytäkirja 13.09.2017 | Avaa haku




Tekninen lautakunta

§ 72

13.09.2017

 

Sinervon Kiinteistön kunnostaminen

 

771/10.06.01/2017

 

Tekninen lautakunta 13.09.2017 § 72

 

Kiinteistöpäällikkö Pekka Alm 4.9.2017:

 

Naantalin kaupunki osti Sinervon kiinteistön Pro Sinervo ry:lta Teersalosta tammikuussa 2017. Sinervon kiinteistö sijaitsee Naantalin kaupungin Teersalon kylässä osoitteessa Sauniementie 3, 21195 Velkua. Sinervon kiinteistöllä oleva rakennus on asemakaavalla suojeltu historialtaan merkittävä kulttuurikohde. Kaavassa on rakennus merkitty sr-2b-merkinnällä. Merkintä on kaavassa selostettu tarkoittavan taajamakuvallisesti arvokasta rakennusta, jota ei saa purkaa. Rakennuksessa tehtävien korjaus- ja muutostöiden on oltava sellaisia, että rakennuksen rakennustaiteellinen ja historiallinen arvo säilyy.

 

Kaupunki hankki rakennuksen itselleen, koska Pro Sinervo ry ilmoitti, ettei sillä ei ole mahdollisuutta selvitä rakennuksen ylläpidon haasteista, kun rakennuksesta oli löytynyt kaupungin tekemissä tutkimuksissa sisäilman epäpuhtauksia ja lattiarakenteiden lahovikaa.

 

Rakennuksen säilyttämiseksi olisi se tarpeen peruskorjata. Sillä mahdollistettaisiin myös rakennuksen hyödyntäminen kaupungin osoittamiin käyttötarkoituksiin.

 

Sinervon kiinteistön lattiarakenne tulisi uusia peruskorjauksen yhteydessä. Rakennuksen kuivatus- ja sadevesijärjestelmää ja ilmanvaihtojärjestelmän toimivuutta on syytä samalla parantaa. Samoin sähkötekniikkaa olisi syytä päivittää. Lisäksi rakennuksen sisäpuolen pinnat olisi tarpeen käydä peruskorjauksen yhteydessä läpi.

 

Tilalaitos esittää, että Sinervon peruskorjaukseen osoitettaisiin 85 000 euron määräraha Kummelin rakennushankkeen määrärahasta. Vastaava summa on säästymässä Kummelin vuoden 2017 peruskorjaushankkeesta. Kummelin peruskorjaukselle on investointien talousarviossa 2017 osoitettu määrärahamuutos huomioiden yht. 250 000 euron määräraha.Kummelin rakennushanke sijoittuu Sinervon talon kanssa samaan Teersalon asemakaavan julkisten rakennusten 20Y-kortteliin.

 

Sinervon rakennuksen uskotaan olevan tärkeässä osassa jatkossakin Velkuan kaupungin palvelutuotannossa, mikäli rakennus peruskorjataan asialliseen kuntoon.

 

OHEISMATERIAALI: Sinervon tutkimustulokset ja yhteenveto määrärahamuutoksista

 

TEKNINEN JOHTAJA:

 

Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että Sinervon peruskorjaamiseksi osoitetaan 85 000 euron investointimääräraha vuodelle 2017 ja että samalla Kummelin peruskorjauksen kuluvan vuoden määrärahaa vähennetään vastaavalla summalla.

 

KOKOUSKÄSITTELY:

 

Merkittiin, että kiinteistöpäällikkö Pekka Alm poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn päätyttyä.

 

TEKNINEN LAUTAKUNTA:

 

Teknisen johtajan ehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | Tekninen lautakunta | Pöytäkirja 13.09.2017 | Avaa haku