Poistuminen | Toimielimet | Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta | Pöytäkirja 06.09.2017 | Avaa haku




Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

§ 5

06.09.2017

 

Viranhaltijapäätösten ilmoittaminen lautakunnalle

 

766/12.00.01/2017

 

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 06.09.2017 § 5

 

Vapaa-aikatoimen sihteeri Maija Puolakanaho:

 

Hallintosäännön mukaan

 

"§ 44 Ottokelpoisen päätöksen ilmoittaminen

 

Kaupunginhallituksen alaisen viranomaisen ja konsernijaoston on ilmoitettava kaupunginhallitukselle tekemistään ottokelpoisista päätöksistä lukuun ottamatta sellaisia asioita tai asiaryhmiä, joista kaupunginhallitus on päättänyt, ettei se käytä otto-oikeuttaan.

 

Lautakunnan alaisen viranomaisen sekä lautakunnan jaoston on ilmoitettava lautakunnalle tekemistään ottokelpoisista päätöksistä lukuun ottamatta sellaisia asioita tai asiaryhmiä, joista lautakunta on ilmoittanut, ettei se käytä otto-oikeuttaan.

 

Ilmoitus on tehtävä neljän päivän kuluessa pöytäkirjan tarkastamisesta. Jos pöytäkirjaa ei tarkasteta, määräaika lasketaan pöytäkirjan allekirjoittamisesta.

 

Ilmoitus tehdään sähköisesti kaupunginhallituksen ja lautakunnan puheenjohtajalle ja esittelijälle.

 

Päätökset niissä asioissa, joista ei tarvitse ilmoittaa, voidaan otto-oikeuden estämättä panna täytäntöön, jollei yksittäistapauksessa ole ilmoitettu asian ottamisesta kaupunginhallituksen tai lautakunnan käisteltäväksi.

 

Asiaryhmät, joista ei tarvitse ilmoittaa otto-oikeuden käyttämiseksi:

 

-

henkilöstöasiat, paitsi vakituisen henkilöstön palkkaaminen

-

hankinnat ja sopimukset kaupunginhallituksen päättämissä rajoissa

 

§ 45 Asian ottaminen lautakunnan käsiteltäväksi

 

Asia voidaan kuntalain 92 §:n mukaisesti ottaa lautakunnan käsiteltäväksi, jollei ole ilmoitettu asian ottamisesta kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

 

Otto-oikeuden alaiset päätökset on viipymättä päätöksenteon jälkeen toimitettava tiedoksi lautakunnan puheenjohtajalle, varapuheenjohtajalle ja esittelijälle.

 

Asian ottamisesta lautakunnan käsiteltäväksi voi päättää lautakunnan ja sen puheenjohtajan lisäksi lautakunnan esittelijä."

 

MUSEONJOHTAJA:

 

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää, että viranhaltijapäätökset, joita ei tarvitse ilmoittaa otto-oikeuden käyttämiseksi ovat:

 

-

henkilöstöasiat, paitsi vakituisen henkilöstön palkkaaminen

-

alle 5 000 euron hankinnat

 

Muut kuin ilmoitusvelvollisuuden ulkopuolelle jääneet kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan alaisten viranhaltijoiden päätökset ilmoitetaan viipymättä päätöksen teon jälkeen sähköisesti tiedoksi lautakunnan puheenjohtajalle, varapuheenjohtajalle ja esittelijälle.

 

KULTTUURI- JA VAPAA-AIKALAUTAKUNTA:

 

Museonjohtajan ehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta | Pöytäkirja 06.09.2017 | Avaa haku