Poistuminen | Toimielimet | Sosiaali- ja terveyslautakunta | Pöytäkirja 12.09.2017 | Avaa haku





Sosiaali- ja terveyslautakunta

§ 47

12.09.2017

 

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut 2018

 

Sosiaali- ja terveyslautakunta 12.09.2017 § 47

 

Vt. talouspäällikkö Airi Laurila

 

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista perittävistä maksuista säädetään

sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetussa laissa 734/92 ja

asetuksessa 912/92 (asiakasmaksulaki ja asiakasmaksuasetus), jossa

määritellään maksujen enimmäismäärät, lisäksi sosiaali- ja

terveysministeriön ilmoituksessa 826/2013 säädetään eräistä indeksillä tarkistetuista asiakasmaksuista ja kotipalvelun ja kotisairaanhoidon palvelusetelistä.

 

Kunta voi päättää periä palveluista asetuksessa ilmoitettuja maksimimääriä pienemmät maksut tai antaa palvelut maksutta. Kunta ei saa periä palveluista laskennallisia tuotantokustannuksia suurempia maksuja.

 

Lautakunta on päättänyt, että asiakasmaksut tarkistetaan vuosittain niiden palveluiden osalta, joiden hinnoittelussa kunta voi harkita maksujen suuruuden. Tavoitteena tulee kuitenkin pitää sitä, että maksut vastaisivat niiden tuottamisesta aiheutuneita kustannuksia.

 

Indeksikorotusten ja yleisen hintatason noususta johtuvien korotusten lisäksi sosiaali- ja terveyslautakunnan tulisi päättää tukipalvelumaksujen hinnat.

 

Kunnan erikseen päätettäviä tukipalvelumaksuja ovat mm. tilapäisen avun maksu, ateriapalvelumaksu, saunapalvelumaksu, kotipalvelun tukipalvelusiivouksen palveluseteli, pyykkipalvelu, kauppapalvelu, ryhmäkotien ateriamaksu, asumispalvelujen hygienia- ja pyykkimaksu sekä erityisliikuntamaksut (mm.vesijumppa, ratsastus, kausimaksut)

 

Terveyspalvelujen sekä suun terveydenhuollon asiakasmaksuihin tehtiin korotukset enimmäismäärän mukaisesti vuonna 2017. Tukipalvelumaksuihin ei esitetty korotuksia.

 

Vuodelle 2018 esitetään muutoksia kotipalvelun palvelusetelin käytäntöihin, vanhusten päivätoimintaan ja uusina maksuina vahvistetaan kotisairaalan asiakasmaksut.

 

Perhehoidon ja omaishoidontuen määrät tarkistetaan indeksitarkistusten pohjalta kun valtion ohjeistus on tiedossa.

 

Pöytäkirjan liitteenä on ehdotus sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuiksi vuodelle 2018.

 

LIITE B1, SOTE-LTK 12.9.2017

PERUSTURVAJOHTAJA:

 

Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että sosiaali- ja terveydenhuollon maksut vahvistetaan liitteenä olevan maksutaulukon mukaisesti 1.1.2018 lukien.

 

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA:

 

Perusturvajohtajan ehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | Sosiaali- ja terveyslautakunta | Pöytäkirja 12.09.2017 | Avaa haku