Edellinen asia | Seuraava asia Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa

Kaupunginhallitus

§ 312

28.08.2017

 

Naantalin sopimushallintaohjeen hyväksyminen

 

724/00.01.01.01/2017

 

Kaupunginhallitus 28.08.2017 § 312

 

Kaupunginlakimies Turo Järvinen:

 

Kuntalaissa kunnan johtamisen yhtenä osa-alueena on sopimuksiin perustuva johtaminen. Kuntalain sopimuksia ja sopimushallintaa koskevien säännösten tarkoitus on varmistaa kunnan taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen kunnan solmimissa sopimuksissa. Kunnan johdolla ja päätöksentekijöillä tulee olla nykyistä paremmat tiedot sopimusten toimivuudesta ja niiden riskeistä. Järjestämisvastuu edellyttää sopimusten aktiivista valvontaa ja mahdollisiin puutteisiin reagoimista.

 

Käytännössä sopimusjohtaminen edellyttää sopimusten riskikartoitusta, selkeitä sopimusprosesseja, henkilöstön sopimusosaamista ja sopimusten vastuuhenkilöitä. Kuntalakiin on kirjattu velvoite valmistella sopimusehdot huolellisesti ja valvoa niitä. Sopimus on asiakirja, jonka perusteella ratkeavat sopijapuolten vastuut ja velvoitteet. Mitä siihen ei ole kirjattu, sitä ei ole käytännössä olemassa. Sopimusehtojen noudattamisen valvonnalla varmistetaan, että saadaan juuri sitä mitä on sovittu ja mistä maksetaan. Mahdollinen reklamointi tulee tehdä aina kirjallisesti ja todistettavasti.

 

Kuntaliitto on laatinut sopimussuosituksen sopimusjohtamisen ja sopimusten riskienhallinnan avuksi. Siinä kerrotaan, mitä kuntalain sopimusohjausta koskevat säännökset käytännössä tarkoittavat ja millaisia toimenpiteitä ne edellyttävät. Kuntaliiton suositusta on käytetty pohjana Naantalin sopimusohjeeseen.

 

Naantalin sopimusohjeen valmistelua on ohjannut kaupunginjohtajan johtoryhmä ja sopimusohjeluonnos on ollut palvelualueiden johdon kommentoitavana. Naantalin sopimusohje on oheistettu.

 

LIITE A6, KH 28.8.2017

 

KAUPUNGINJOHTAJA:

 

Kaupunginhallitus hyväksyy Naantalin sopimusohjeen liitteen mukaisena heti noudatettavaksi.

 

KAUPUNGINHALLITUS:

 

Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.


Edellinen asia | Seuraava asia Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa