Edellinen asia | Seuraava asia Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa

Kaupunginhallitus

§ 306

28.08.2017

 

Luvan antaminen perhepalveluiden sosiaalityöntekijän viran täyttämiseen

 

722/01.02.00/2017

 

Kaupunginhallitus 28.08.2017 § 306

 

Perhepalvelujen päällikkö Jutta Merilahti:

 

Perhepalveluiden sosiaalityöntekijä on irtisanoutunut lastensuojelun sosiaalityöntekijän virasta (vakanssinumero 1540114) 17.8.2017. Hänen viimeinen työpäivänsä on 31.8.2017.

 

Naantalin perhetyössä on perhepalveluiden päällikön, vastuusosiaalityöntekijän, kolmen sosiaalityöntekijän, kolmen sosiaaliohjaajan ja yhden vastaavan perheohjaajan virat. Lisäksi perhepalveluissa on lastenvalvojan virka, kaksi lapsiperhepsykologin tointa, kaksi perheohjaajan, kaksi perhetyöntekijän ja yksi lapsiperheiden kotipalvelun lähihoitajan, kaksi nuorten avohuollon ohjaajan sekä toimistosihteerin toimet.

 

Lastensuojelun sosiaalityöntekijän viran täyttäminen pätevällä henkilöllä on perusteltua, jotta kunta voi huolehtia sosiaalihuoltolain ja lastensuojelulain mukaisista palveluista. Lapsiperheiden sosiaalityössä on sosiaalihuoltolakiin ja lastensuojelulakiin perustuvia palveluita, joiden myöntämisestä sosiaalityöntekijät ja -ohjaajat päättävät.

 

Nyt avoimeksi tullut lastensuojelun sosiaalityöntekijän virka tulisi täyttää vakituisesti syyskuussa ja rekrytointi tulisi käynnistää elokuun aikana. Esitän kaupunginhallitukselle, että perhepalveluiden sosiaalityöntekijän virka voidaan täyttää em. tavalla.

 

Seuraavassa tarkastellaan viran täyttämisen vaihtoehdot:

 

Palvelun hankkiminen ulkopuoliselta tuottajalta

 

Palvelun tuottaminen kunnan omana palveluna on merkittävästi edullisempaa, joustavampaa ja tehokkaampaa kuin palvelun ostaminen ostopalveluna.

 

Viran täyttäminen sisäisellä siirrolla

 

Lapsiperheiden sosiaalityön henkilöstötilanne ei mahdollista siirtoa.

 

Virkaa ei täytetä

 

Viran täyttämättä jättäminen aiheuttaisi sen, ettei kuntalaisille pystyttäisi tarjoamaan lain mukaista ja tarvetta vastaavaa lastensuojelun sosiaalityötä

Perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen:

 

Puollan perhepalveluiden päällikkö Jutta Merilahden esitystä lapsiperheiden sosiaalityöntekijän viran täyttämiseksi. Talousarviossa on varauduttu palkkakustannuksiin. Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen on välttämätöntä lakisääteisten tehtävien hoitamiseksi.

 

KAUPUNGINJOHTAJA:

 

Kaupunginhallitus antaa sosiaali- ja terveyspalveluille luvan lapsiperheiden sosiaalityöntekijän viran (vakanssi 1540114) täyttämiseen.

 

KOKOUSKÄSITTELY:

 

Merkittiin, että henkilökunnan edustaja Marja-Terttu Paju oli läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyn ajan.

 

KAUPUNGINHALLITUS:

 

Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.


Edellinen asia | Seuraava asia Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa