Edellinen asia | Seuraava asia Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

§ 17

19.06.2017

 

Tonttitarjonta ja -kysyntä sekä luovutetut tontit

 

558/10.01.02/2017

 

Kaupunginhallituksen konsernijaosto 19.06.2017 § 17

 

Maankäyttöinsinööri Pirjo Pitkänen:

 

Naantalin kaupungin luovuttamat tontit, elokuu 2016 - toukokuu 2017

 

Omakotitalo- ja rivitalotontit

Elokuun 2016 ja toukokuun 2017 välillä kaupunki on luovuttanut kaikkiaan 18 omakotitalotonttia rakentamiseen. Lisäksi 10 aikaisemmin vuokralla ollutta omakotitonttia on ostettu omaksi. Omakotitalotonttien luovutus vilkastui viime vuonna ja sama trendi näyttäisi jatkuvan yhä. Omakotitalotonttia hankittaessa luovutusmuotona on tällä hetkellä useimmiten osto kuin vuokraus.

 

Kartat luovutetuista ja lunastetuista omakotitalotonteista ovat liitteenä.

 

LIITTEET B1 - B2, KHKON 19.6.2017

 

Kukolanvainio Luonnonmaa

Kukolanvainiosta Luonnonmaalta on elokuun jälkeen luovutettu 13 omakotitalotonttia ja yksi rivitalotontti. Lisäksi Kukolanvainiossa on viisi uutta omakotitonttivarausta sekä varaus rivitalotonttiin. Kukolanvainiossa on vapaana 12 omakotitonttia, joista neljä tonttia voidaan ottaa myös rivitalorakentamiseen. Asemakaavan alueella on lisäksi tontteja, joiden kunnallistekniikka rakennetaan myöhemmin.

 

Manner-Naantali

Pirttiluodon-Karjaluodon alueelta on myyty kolme rivitalotonttia. Näillä saarilla ei ole enää tämän jälkeen kaupungin tontteja. Välskärinkujan tonteista Soiniemestä on luovutettu alueen viimeisin myynnissä ollut kaupungin omakotitontti. Itä-Immasen alueelta on luovutettu neljä omakotitonttia. Itä-Immasessa on vapaana 12 omakotitonttia. Metsäluikkiossa on kaksi omakotitonttivarausta, ja kaksi tonttia vapaana.

 

Merimasku

Merimaskussa on tarjolla omakotitontteja Järvensuun ja Mäntylänrinteen alueella yhteensä 15. Osalla näistä on mahdollisuus harjoittaa myös yritystoimintaa. Lisäksi Heikinmäessä on yksi rivitalotontti vapaana.

 

Rymättylä

Rymättylästä Kiviharjuntieltä on myyty kuivanmaan tontti, jossa oli kesämökki päällä. Yleiskaavan mukaan kiinteistölle voisi rakentaa omakotitalon.

 

Lisäksi kaupungilla on luovutettavana Heinäisissä ja Rauhalanpuistossa seitsemän asemakaavatonttia, sekä Röölän alueelta kaksi yleiskaavan mukaista omakotitalon rakennuspaikkaa.

 

Velkua

Teersalossa ja Palvassa on luovutettavana neljä omakotitalotonttia.

 

Kerrostalotontit

Keskustakorttelien kahdesta kerrostalotontista on tehty kiinteistökaupan esisopimukset. Kaupungilla on tämän lisäksi neljä kerrostalotonttia keskustassa.

 

Teollisuus- ja liiketontit

Kaupunki on luovuttanut seitsemän teollisuus- ja liiketonttia. Lisäksi yksi aikaisemmin vuokrattuna ollut teollisuustontti on lunastettu omaksi. Teollisuustonttitarjontaa on Luolalassa ja Luonnonmaan Naviren alueella.

 

Lomarakennuspaikat Aaslaluodossa ja Pakinaisissa

Rymättylän Aaslaluodosta on myyty rantaan rajoittuva lomarakennuspaikka. Toinen Aaslaluodon loma-asuntotonteista on vielä myynnissä. Tonteille on rakennettu tie perille kevään 2017 aikana.

 

Pakinaisissa on myynnissä rantaan rajoittuva lomarakennuspaikka ympäröivine metsineen.

 

VS. KAUPUNGINJOHTAJA:

 

Konsernijaosto merkitsee selvityksen tonttitarjonnasta ja -kysynnästä sekä luovutetuista tonteista tietoonsa saatetuksi.

 

KONSERNIJAOSTO:

 

Vs. kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.


Edellinen asia | Seuraava asia Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa