Poistuminen | Toimielimet | Sosiaali- ja terveyslautakunta | Pöytäkirja 17.08.2017 | Avaa haku





Sosiaali- ja terveyslautakunta

§ 42

17.08.2017

 

Hoitajan toimien täyttämistä koskeva oikaisuvaatimus

 

Sosiaali- ja terveyslautakunta 17.08.2017 § 42

 

Palvelukodin johtaja Annneli Lehtimäki ja perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen:

 

Riitta Eskola pyytää oikaisua hoito- ja vanhuspalvelujohtaja Taina Lahtiolan päätöksille numerot: 64/2017, 65/2017 ja 66/2017 koskien hoitajan toimien täyttämistä Naantalin kaupungin hoito- ja vanhuspalveluissa. Riitta Eskola kirjoittaa oikaisuvaatimuksessaan seuraavaa:

" Haen oikaisua Birgittakodin hoitajan toimen viranhaltijan päätökseen nro 66/2017 tai nro 65/2017 tai nro 64/2017. Palvelukodin johtaja Anneli Lehtimäen esittämien henkilöiden Timsina Upendra, Riina Saksan ja Marjo Huuhtasen valinnat hoitajien toimiin. Vaadin valintojen uudelleen käsittelyä, koska katson tuleeni täysin ohitetuksi valinnoissa. Minulla on lähihoitajan toimen vaatimat kelpoisuusvaatimukset ja yli 5 vuoden ammattitaito ja kokemusta tehostetusta ympärivuorokautisesta palveluasumisesta ja ikäihmisten kokonaisvaltaisesta hoidosta.

 

Opiskeluaikana suuntautumisalana sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala. Lisäkoulutuksina Kokkolan kaupungin kouluttamana mm. Kunnon hoitaja-koulutus (iäkkäiden voima- ja tasapainoharjoittelu), työpaikkaohjaajakoulutus ja näyttötutkintojen arvioijienperehdytyskoulutus. Pidän hyvin erikoisena ja vääränä sitä, että minua ei valittu näiden kolmen avoinna olevan toimen joukkoon. Olen ollut Birgittakodilla töissä 26.10.215 lähtien eri pituisissa työsuhteissa, ilman huomattavia katkoja. Työsopimuksissa ei ole näkynyt määräaikaisuuden perustetta. Työsopimuksia on kertynyt lukuisia (43 kpl) eli ketjuuntumista on tapahtunut. Olen aina hoitanut työni hyvin ja tehnyt työtäni Birgittakodin/Naantalin kaupungin ja vanhuspalvelulain arvojen mukaisesti."

 

Oikaisuvaatimus on liitteenä.

 

LIITE B5, SOTE-LTK 17.8.2017

 

Naantalin kaupungin hoito- ja vanhuspalveluiden tehtäväalueella on ollut haettavana 25.4.2017 klo 15.00. mennessä kolme (3) lähihoitajan toimea. Toimien ensisijaisena sijoituspaikkana on Birgittakoti. Kelpoisuusvaatimus tehtäviin on soveltuva sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai muu vastaava tutkinto (272/2005, 8§). Hakemuksessa painotettiin asiakaslähtöistä, asiakkaan voimavarat huomioon ottavaa kodinomaista hoitotyötä ja osaamista ja kiinnostusta sekä muistisairaiden hoitotyöstä että kokonaisvaltaisesta kuntouttavasta hoitotyöstä.

 

Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä Kuntarekryyn 27 kappaletta. Kaikki hakijat täyttivät kelpoisuusehdot. Hakijoista yhdeksän (9) kutsuttiin haastatteluun hakemusasiakirjojen ja keskustelujen perusteella. Oikaisuvaatimuksen tehnyt Riitta Eskola on yksi haastatteluun kutsutuista.

Haastattelun suorittivat palvelukodin johtaja Anneli Lehtimäki, vastaava sairaanhoitaja Päivi Kallio sekä sijaishankintakoordinaattori/lähihoitaja Maarit Juvonen.

 

Haastatteluissa kartoitettiin muun muassa hakijoiden käsityksiä asiakaslähtöisestä, asiakkaan voimavarat huomioon ottavasta hoitotyöstä, osaamista ja kiinnostusta sekä muistisairaiden hoitotyöstä ja kokonaisvaltaisesta kuntouttavasta hoitotyöstä. Lisäksi kartoitettiin hakijoiden motivaatiota iäkkäiden hoitotyöhön sekä motivaatiota asiakaslähtöisen, kokonaisvaltaisen kuntouttavan hoitotyön kehittämiseen sekä henkilökohtaiseen kehittymiseen.

 

Palvelukodin johtaja on haastattelujen perusteella tehnyt esityksen valittavista henkilöistä hoito- ja vanhuspalvelujen johtajalle, joka on tehnyt valintapäätökset kunkin toimen täyttämisestä.

 

Viranhaltijan päätös on perustunut kokonaisharkintaan siitä, kenellä kelpoisuusvaatimukset täyttävistä hakijoista on arvioitu olevan parhaat edellytykset toimen menestykselliseen hoitamiseen. Koulutuksen ja työkokemuksen lisäksi on otettu huomioon muun muassa hakijan toimen hoitamisen kannalta henkilökohtaiset ominaisuudet. Tämän perusteella toimeen tulisi valitaan ansioitunein hakija. Suuretkaan erot työkokemuksessa eivät estä valitsemasta toimeen kokemattomampaa hakijaa, jos hän osoittautuu esimerkiksi haastattelun perusteella henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan toimeen sopivammaksi.

 

Toimiin valitut ja oikaisuvaatimuksen tekijä ovat kaikki muodollisesti kelpoisia haettuun toimeen. Valintapäätös on tehty kokonaisharkintana koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelujen perusteella hakuilmoituksessa mainittuja seikkoja painottaen. Oikaisuvaatimuksen tehneen Riitta Eskolan ei katsottu täyttävän kaikkia tehtävässä vaadittuja ominaisuuksia, joita nyt täytettävissä toimissa vaaditaan. Haastattelun tehneen työryhmän valintaesitykset olivat yksimielisiä.

 

Liitteenä viranhaltijapäätökset valinnoista sekä oheismateriaalina tarkemmat kuvaukset valittujen henkilöiden valintaperusteista.

 

LIITE B6, SOTE-LTK 17.8.2017

Oheismateriaali 17.8.2017

 

PERUSTURVAJOHTAJA:

 

Sosiaali- ja terveyslautakunta hylkää Riitta Eskolan oikaisuvaatimuksen ja pysyttää viranhaltijan tekemät valintapäätökset 64/2017, 65/2017 ja 66/2017, perustelunaan se, että työsuhteet ovat olleet sijaisuuksia eikä ketjutusta Riitta Eskolan kohdalla ole tapahtunut. Kaikki valitut täyttävät pätevyysvaatimukset ja ovat työkokemuksensa ja haastattelussa osoitetun ammatillisuutensa perusteella tehtäviin kelpoisuusehdot täyttäviä, eikä näin ollen ole estettä heidän valinnalleen.

 

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA:

 

Perusturvajohtajan ehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | Sosiaali- ja terveyslautakunta | Pöytäkirja 17.08.2017 | Avaa haku