Poistuminen | Toimielimet | Kaupunginhallitus | Pöytäkirja 12.06.2017 | Avaa haku




Kaupunginhallitus

§ 255

12.06.2017

 

Luvan antaminen lastensuojelun perhetyöntekijän toimen täyttämiseen

 

484/01.02.00/2017

 

Kaupunginhallitus 12.06.2017 § 255

 

Perhepalvelujen päällikkö Jutta Merilahti:

 

Lastensuojelun perhetyöntekijä on irtisanoutunut eläköitymisen vuoksi lastensuojelun perhetyöntekijän toimesta (vakanssinumero 1540106) siten, että hänen viimeinen toimessaolopäivänsä on 31.7.2017. Pitämättömien lomien ja vapaapäivien johdosta hänen viimeinen työpäivänsä ajoittui toukokuulle.

 

Naantalin perhetyössä on kaksi perhetyöntekijän tointa, kaksi perheohjaajan tointa, kaksi nuorten avohuollon ohjaajan tointa ja yksi vastaavan perheohjaajan virka. Koko lapsiperheiden sosiaalityössä on lisäksi yksi vastuusosiaalityöntekijän virka, kolme sosiaalityöntekijän virkaa, kolme sosiaaliohjaajan virkaa ja kaksi psykologin tointa.

 

Lastensuojelun perhetyöntekijän toimen täyttäminen pätevällä henkilöllä on perusteltua, jotta kunta voi huolehtia sosiaalihuoltolain ja lastensuojelulain mukaisista avohuollon palveluista. Lapsiperheiden sosiaalityössä on sosiaalihuoltolakiin ja lastensuojelulakiin perustuvia palveluita, joiden myöntämisestä sosiaalityöntekijät ja -ohjaajat päättävät.

 

Lastensuojelun perhetyöntekijän työ on lastensuojelun avohuollon tukitoimena järjestettävää suunnitelmallista, tavoitteellista ja osallistavaa asiakastyötä muutoksen aikaansaamiseksi. Perhetyöntekijä työskentelee pääasiallisesti perheen kotona. Tavoitteena on tukea ja ohjata perhettä pyrkien perheen tasapainon palauttamiseen käyttäen erilaisia menetelmiä. Työ sisältää konkreettista yhdessä tekemistä. Työskentelyn suunnittelu ja arviointi tapahtuvat tiiviissä yhteistyössä sosiaalityöntekijän ja muun tiimin kanssa.

 

Nyt avoimeksi tullut lastensuojelun perhetyöntekijän toimi tulisi täyttää vakituisesti elokuussa ja rekrytointi tulisi käynnistää kesäkuun aikana. Esitän kaupunginhallitukselle, että lapsiperheiden sosiaalityössä oleva lastensuojelun perhetyöntekijän toimi voidaan täyttää em. tavalla.

 

Seuraavassa esitetään toimen täyttämisen vaihtoehdot:

 

Palvelun hankkiminen ulkopuoliselta tuottajalta

 

Palvelun tuottaminen kunnan omana palveluna on merkittävästi edullisempaa, joustavampaa ja tehokkaampaa kuin palvelun ostaminen ostopalveluna.

 

Toimen täyttäminen sisäisellä siirrolla

 

Lapsiperheiden sosiaalityön henkilöstötilanne ei mahdollista siirtoa.

 

Tointa ei täytetä

 

Toimen täyttämättä jättäminen aiheuttaisi sen, ettei kuntalaisille pystyttäisi tarjoamaan lain mukaista ja tarvetta vastaavaa perhetyötä.

 

Perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen:

 

Puollan lapsiperheiden sosiaalityön perhetyöntekijän toimen täyttämistä ja työsopimus tulee laatia sellaisena, että se mahdollistaa myös iltaisin ja viikonloppuisin työskentelyn.

 

VS. KAUPUNGINJOHTAJA:

 

Kaupunginhallitus antaa luvan sosiaali- ja terveyspalveluille perhetyöntekijän toimen (vakanssi nro 1540106) täyttämiseen.

 

KOKOUSKÄSITTELY:

 

Merkittiin, että henkilökunnan edustaja Marja-Terttu Paju oli läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyn ajan.

 

KAUPUNGINHALLITUS:

 

Vs. kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | Kaupunginhallitus | Pöytäkirja 12.06.2017 | Avaa haku