Poistuminen | Toimielimet | Kaupunginhallitus | Pöytäkirja 12.06.2017 | Avaa haku




Kaupunginhallitus

§ 254

12.06.2017

 

Luvan antaminen vammaispalvelun sosiaalityöntekijän viran täyttämiseen

 

483/01.02.00/2017

 

Kaupunginhallitus 12.06.2017 § 254

 

Aikuissosiaalityön päällikkö Anurag Lehtonen:

 

Vammaispalvelun sosiaalityöntekijä on irtisanoutunut eläköitymisen johdosta sosiaalityöntekijän virasta (vakanssinro 1541105) niin, että hänen viimeinen virassaolopäivänsä on 1.12.2017. Pitämättömien lomien ja vapaapäivien johdosta hänen viimeinen työpäivänsä ajoittuu syyskuulle.

 

Naantalin vammaispalvelussa on kaksi sosiaalityöntekijän virkaa ja lisäksi yksi avohuollon ohjaaja, jonka tehtäviin kuuluvat kehitysvammaiset asiakkaat.

 

Molempien vammaispalvelun sosiaalityöntekijöiden virkojen täyttäminen pätevällä henkilöillä on perusteltua, jotta kunta voi huolehtia vammaispalvelulaissa asetetuista velvoitteista. Vammaispalvelussa ja kehitysvammahuollossa on lakisääteisiä subjektiivisiin oikeuksiin perustuvia palveluita, joiden myöntämiseen liittyvästä prosessista sosiaalityöntekijät huolehtivat.

 

Kehitysvammaisten avohuollon ohjaajalla on tällä hetkellä asiakkaita noin 90 laajalla ikäjakaumalla. Jatkossa toisen sosiaalityöntekijän toimenkuvaan tulee kuulumaan vastuutyöntekijänä toimiminen kehitysvammaisten asioissa.

 

Nyt avoimeksi tullut sosiaalityöntekijän virka tulisi täyttää vakituisesti syyskuussa ja rekrytointi tulisi käynnistää kesäkuun aikana. Esitän kaupunginhallitukselle, että vammaispalvelussa oleva sosiaalityöntekijän virka voidaan täyttää em. tavalla mahdollisimman pian.

 

Seuraavassa tarkastellaan viran täyttämisen vaihtoehdot:

 

Palvelun hankkiminen ulkopuoliselta tuottajalta

 

Palvelua ei voida ostaa ulkopuoliselta yritykseltä, koska päätöksiä tehdään virkavastuulla. Virkaa ei ole mahdollista jakaa muun kunnan kanssa. Palvelujen myöntäminen vaatii erityisosaamista ja sosiaalityöntekijän pätevyyden.

 

Viran täyttäminen sisäisellä siirrolla

 

Tehtävä vaatii sosiaalityöntekijän kelpoisuuden ja tällä hetkellä ei ole tiedossa vapautuvaa sosiaalityöntekijän kelpoisuuden täyttävää työntekijää.

 

Virkaa ei täytetä

 

Lakisääteiset ja määräajassa tehtävät vammaispalvelun palvelupäätökset ja ohjaus jäävät tekemättä. Eli kunnan velvoitteet jäävät hoitamatta.

 

Perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen:

 

Puollan aikuissosiaalityön päällikkö Anurag Lehtosen esitystä vammaispalvelun sosiaalityöntekijän viran täyttämiseksi. Talousarviossa on varauduttu palkkakustannuksiin. Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen on välttämätöntä.

 

VS. KAUPUNGINJOHTAJA:

 

Kaupunginhallitus myöntää sosiaali- ja terveyspalveluille luvan sosiaalityöntekijän viran (vakanssi nro 541105) täyttämiseen.

 

KOKOUSKÄSITTELY:

 

Merkittiin, että henkilökunnan edustaja Marja-Terttu Paju oli läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyn ajan.

 

KAUPUNGINHALLITUS:

 

Vs. kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | Kaupunginhallitus | Pöytäkirja 12.06.2017 | Avaa haku