Poistuminen | Toimielimet | Kaupunginvaltuusto | Pöytäkirja 05.06.2017 | Avaa haku




Kaupunginvaltuusto

§ 74

05.06.2017

 

Kaupunginvaltuuston kokoukset ja kokouksista ilmoittaminen valtuustokaudella 1.6.2017 - 31.5.2021

 

432/00.00.02/2017

 

 

Kaupunginhallitus 29.5.2017 § 248

 

Hallintojohtaja Riitta Luotio:

 

Kuntalain 94 §:ssä säädetään valtuuston kokoontumisesta seuraavasti:

 

"Valtuusto kokoontuu päättäminään aikoina ja myös silloin, kun valtuuston puheenjohtaja katsoo sen tarpeelliseksi.

 

Valtuusto on kutsuttava koolle myös kunnanhallituksen tai vähintään neljäsosan valtuutetuista sitä pyytäessä ilmoittamansa asian käsittelyä varten. Tällainen asia on valmisteltava kiireellisesti.

 

Valtuuston kutsuu koolle puheenjohtaja. Kokouskutsun valtuuston ensimmäiseen kokoukseen antaa kunnanhallituksen puheenjohtaja, ja kokouksen avaa iältään vanhin läsnä oleva valtuutettu, joka johtaa puhetta, kunnes valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat on valittu. Kutsussa on ilmoitettava käsiteltävät asiat.

 

Kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen kokousta. Samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava yleisessä tietoverkossa. Kokouskutsu voidaan lähettää sähköisesti, jos kunta huolehtii, että tähän on tarvittavat tekniset välineet ja yhteydet ovat käytettävissä."

 

Lain 108 §:ssä säädetään:

 

"Kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi julkaisemalla ne yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu, sekä tarpeen vaatiessa muulla kunnan päättämällä tavalla.

 

Ilmoitusten on oltava yleisessä tietoverkossa 14 vuorokautta, jollei asian luonteesta muuta johdu. Ilmoituksen sisältämät henkilötiedot on poistettava tietoverkosta edellä mainitun ajan kuluttua."

 

Valtuuston työjärjestyksen 99 §:n mukaan kokouskutsun antaa valtuuston puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat.

 

Kokouskutsussa on mainittava, jos kyseessä on sähköinen kokous ja ilmoitettava verkko-osoite sekä tila, jossa yleisö voi seurata kokousta. Kokouskutsussa on mainittava, jos osa kokousasioista käsitellään suljetussa kokouksessa.

 

Kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen valtuuston kokousta kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus.

 

Samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava kaupungin verkkosivuilla.

 

KAUPUNGINJOHTAJA:

 

Kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto päättää kokoontumisestaan valtuustokaudella 1.6.2017 - 31.5.2021 seuraavaa:

 

1 Kokouskutsu lähetetään sähköisesti valtuutetuille sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus.

 

2 Ilmoitus valtuuston kokousajasta ja -paikasta, kokouksen asialista sekä ilmoitus pöytäkirjan nähtävänäpidosta julkaistaan kaupungin ilmoitustaululla sekä internetissä Naantalin kaupungin kotisivuilla.

 

3 Kaupunginvaltuuston kokouksesta laadittu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä kaupungin keskusvirastossa kokouspäivää seuraavan viikon tiistaina.

 

4 Kokousten ajasta ja paikasta annetaan tieto kaupunginhallituksen erikseen päättämässä sanomalehdessä. Sanomalehdessä julkaistavassa ilmoituksessa mainitaan, että luettelo kokouksessa käsiteltävistä asioista on nähtävänä kaupungin ilmoitustaululla ja kotisivuilla.

 

5 Lisäksi kaupunginvaltuusto päättää vuoden 2017 kokoontumispäiviksi 5.6. pidettävän kokouksen lisäksi 4.9., 16.10., 13.11 ja 11.12.

 

KAUPUNGINHALLITUS:

 

Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.

 

Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että uusille valtuutetuille valtuuston kokouksen 5.6.2017 esityslista jaetaan sähköpostin lisäksi paperisena joko kaupungin omana tai taksijakeluna.

 

Kaupunginvaltuusto 05.06.2017 § 74

 

Hallintojohtaja on 1.6.2017 keskustellut kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikko Rönnholmin kanssa valtuuston kokouskutsun julkaisemista koskevasta ristiriidasta.

 

Kaupunginhallituksen kokouksessa 29.5.2017 on ilmoitusasioiden yhteydessä todettu, että kaupunki luopuu kuntalain hengen mukaisesti omien kuulutustensa ja ilmoitustensa osalta julkisten kuulutusten ilmoitustaulusta 1.6.2017 lukien ja kaupungin ilmoitukset saatetaan jatkossa tiedoksi julkaisemalla ne yleisessä tietoverkossa sekä tarpeen vaatiessa muulla kaupungin päättämällä tavalla.

 

Samassa kokouksessa kaupunginhallitus on kuitenkin päättänyt edelleen jatkaa valtuuston kokousajasta ja -paikasta, kokouksen asialistan sekä pöytäkirjan nähtävilläpidosta ilmoittamista kaupungin ilmoitustaululla kaupungin kotisivujen lisäksi.

 

Hallintojohtajan ja valtuuston puheenjohtajan välisessä keskustelussa on todettu, että myös valtuuston kokousilmoitusten osalta ilmoittelusta julkisten kuulutusten ilmoitustaululla voidaan luopua. Ristiriidan välttämiseksi asiassa on tehty kaupunginhallituksen esitykseen itseoikaisu.

 

KAUPUNGINHALLITUS:

 

Kaupunginvaltuusto päättää kokoontumisestaan valtuustokaudella 1.6.2017 - 31.5.2021 seuraavaa:

 

1 Kokouskutsu lähetetään sähköisesti valtuutetuille sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus.

 

2 Ilmoitus valtuuston kokousajasta ja -paikasta, kokouksen asialista sekä ilmoitus pöytäkirjan nähtävänäpidosta julkaistaan internetissä Naantalin kaupungin kotisivuilla.

 

3 Kaupunginvaltuuston kokouksesta laadittu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä kaupungin keskusvirastossa kokouspäivää seuraavan viikon tiistaina.

 

4 Kokousten ajasta ja paikasta annetaan tieto kaupunginhallituksen erikseen päättämässä sanomalehdessä. Sanomalehdessä julkaistavassa ilmoituksessa mainitaan, että luettelo kokouksessa käsiteltävistä asioista on nähtävänä kaupungin kotisivuilla.

 

5 Lisäksi kaupunginvaltuusto päättää vuoden 2017 kokoontumispäiviksi 5.6. pidettävän kokouksen lisäksi 4.9., 16.10., 13.11 ja 11.12.

 

KAUPUNGINVALTUUSTO:

 

Kaupunginhallituksen ehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | Kaupunginvaltuusto | Pöytäkirja 05.06.2017 | Avaa haku