Poistuminen | Toimielimet | Teknisen lautakunnan tilapalvelujaosto | Pöytäkirja 17.05.2017 | Avaa haku




KH - Kaupunkisuunnittelujaosto

§ 24

15.05.2017

Teknisen lautakunnan tilapalvelujaosto

§ 10

17.05.2017

 

Vanhan virastotalon tilojen uudelleenjärjestely

 

KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 15.05.2017 § 24

 

Kiinteistöpäällikkö Pekka Alm 9.5.2017:

 

Koy Naantalin Virastotalon kiinteistöstä on vapautunut entinen noin 430 neliön suuruinen kirjakauppatila. Tila sijaitsee katutasossa ja siinä on oma lastauslaituri.

 

Kaupungin sisällä on valmisteltu esitystä tilan käyttöönottamiseksi. Tavanomainen käyttöönotto on haasteellinen, koska rakennus on tarkoitus purkaa keskustan kaavajärjestelyjen yhteydessä muutaman vuoden kuluttua.

 

Kirjakaupan tilaan on kaavailtu valmisteluvaiheessa kahviota sekä taksien ja linja-autojen taukotilaa Punkkerin lähitulevaisuudessa tapahtuvan purkamisen tieltä. Tilaan on selvitetty myöskin Vanhaa terveystaloa korvaavien tilojen toteutusmahdollisuutta. Vanhan terveystalon tilat ovat huonokuntoiset ja niiden käyttö peruskorjaamattomina tulisi lopettaa. Lisäksi tilaan on selvitetty vanhusten ja vammaisten käytössä olevan Veturin siirtämismahdollisuutta Katariinanpuistosta.

 

Selvitysvaiheen perusteella on saatu esitys tilan käyttämiselle. Arkkitehtinä toiminut Harri Laine on tehnyt asiasta luonnossuunnitelman. Se liitetään asiakohdan oheismateriaaliksi.

 

Oheismateriaali:

  • Luonnossuunnitelma

 

Suunnitelmassa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintoja keskitettäisiin rakennukseen. Näistä rakennukseen on sijoitettu työvoimapalvelut, vanhusten ja vammaisten Veturin toiminta sekä ruokakassitoiminta. Sosiaali- ja terveystoimen tilojen keskittämisestä Virastotaloon on etua tulevan maakunnallistamisen yhteydessä. Lisäksi tilojen käyttöönoton yhteydessä saataisiin epäterveelliseksi luokiteltu Vanha terveystalo pois käytöstä. Veturin siirtäminen puolestaan antaisi vapauksia Katariinanpuiston laajempaan kehittämiseen postin tilojen vapauduttua rakennuksessa loppuvuonna. Suunnitelman toteutus mahdollistaisi lisäksi taukotilojen osoittamisen taksi- ja linja-autoilijoille.

 

Sosiaali- ja terveystoimi, veturin käyttäjät ja taksiautoilijat ovat tutustuneet esitykseen ja ovat puoltaneet asian jatkokehittämistä kyseiseen suuntaan.

 

Luonnossuunnitelman mukaiset työt pystyttäneen toteuttamaan alustavien arvioiden perusteella talousarviomäärärahoin teknisen lautakunnan alaisin käyttösuunnitelmamuutoksin. Toteuttaminen edellyttäisi sosiaali- ja terveyslautakunnan kanssa vuokrasopimuksen solmimista.

 

Muutosinvestoinnin kustannustason arvioidaan olevan noin 50 000 euron luokassa. Kustannusarvio tarkentuu mahdollisten jatkotarkastelujen yhteydessä.

 

Mikäli rakennus puretaan vuoden 2022 lopussa, tulisi rakennuksen vuokra asettumaan 10 e/m²/kk:oon, jotta muutosinvestoinnin kustannukset voitaisiin kattaa pitoaikana. Vuokra pitää sisällään rakennuksen ylläpitokustannukset. Sosiaali- ja terveystoimen osalta kuukausittaiset vuokrakustannukset kasvaisivat noin 3 000 eurolla olettaen, että sosiaali- ja terveystoimi luopuisivat nykyisistä Vanhan terveystalon ja Veturin tiloista.

 

KAUPUNGINJOHTAJA:

 

Kaupunkisuunnittelujaosto merkitsee Naantalin Virastotalon entisen kirjakaupan käyttöönottosuunnitelman tiedokseen.

 

KOKOUSKÄSITTELY:

 

Kiinteistöpäällikkö Pekka Alm oli läsnä kokouksessä tämän pykälän käsittelyn ajan.

 

KAUPUNKISUUNNITTELUJAOSTO:

 

Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.

 

Teknisen lautakunnan tilapalvelujaosto 17.05.2017 § 10

 

Kiinteistöpäällikkö Pekka Alm 9.5.2017:

 

Sosiaali- ja terveystoimen ilmoituksen mukaan lisätiloja tarvitaan alkusyksyllä 2017 mm. lisääntyvien työvoimapalvelujen takia. Virastotalon entisen kirjakaupan tilamuutokseen luonnosteltu peruskorjaustyö vaatii noin kolmen kuukauden toteutusajan. Aikataulu on mahdollinen vain, jos toteutus päästään aloittamaan mahdollisimman nopeasti omajohteisena työnä. Aikataulullisena haasteena, mikäli toteutukseen päädytään, etenkin sosiaali- ja terveystoimen oma päätöksenteko asiassa. Sosiaali- ja terveystoimen tulisi päättää kohteen vuokrasopimuksesta sekä osoittaa kohteelle tarpeelliset käyttömäärärahat.

 

Tilalaitoksen investointien käyttösuunnitelmaan tulisi osoittaa määräraha Virastotalon palvelutilojen toteuttamiseen, mikäli toteutukseen päädytään. Käytännössä määräraha olisi osoitettavissa tilapalvelujaoston tekemällä käyttösuunnitelmamuutoksella. Kuluvan vuoden talousarviossa on varattu Muiden palvelukiinteistö -investointien käyttösuunnitelmaan kaksi kohdetta joiden toteutusta voidaan karsia siten, että Virastotalon hankkeen kustannukset voidaan alustavasti arvioiden kattaa. Nämä kaksi kohdetta ovat Monitoimitalon sosiaalitilojen toteutus ja Katavakodin valmistuskeittiön toteutus. Monitoimitalolla on löydetty hyvin edullinen uusien sosiaalitilojen toteutusratkaisu toteutussuunnittelun yhteydessä ja Katavakodin keittiön peruskorjaushanke saatiin toteutettua ennakoitua parempaan valmiusasteeseen jo vuoden 2016 puolella.

 

Muiden palvelutoiminnan kiinteistöjen investointien käyttösuunnitelmakohteita on mahdollista muuttaa siten, että

  • Monitoimitalon sosiaalitilojen rakentamisen määrärahaa vähennetään 40 000 eurosta 20 000 euroon

  • Katavakodin tuotantokeittiömäärärahaa vähennetään 55 000 eurosta 25 000 euroon

  • Naantalin Virastotalon entisen kirjakaupan muutostyöhön osoitetaan uusi 50 000 euron käyttösuunnitelmamääräraha

 

Esitetty käyttösuunnitelmamuutos olisi tarpeen tehdä aikataulullisen haasteen takia jo ennen kuin tarvittava toteutuspäätös on tehty. Virastotalomuutoksen määrärahan käyttöön tulisi tällöin kuitenkin asettaa aloitusehto. Hankkeen toteutuksen aloittaminen olisi mahdollista sen jälkeen, kun sosiaali- ja terveyslautakunta on hyväksynyt kohteelle laadittavan vuokrasopimuksen.

 

TEKNINEN JOHTAJA:

 

Tilapalvelujaosto päättää muuttaa Muut palvelukiinteistöt -investointien käyttösuunnitelmaa seuraavasti:

  • Monitoimitalon sosiaalitilojen rakentamisen määrärahaa vähennetään 40 000 eurosta 20 000 euroon

  • Katavakodin tuotantokeittiömäärärahaa vähennetään 55 000 eurosta 25 000 euroon

  • Naantalin Virastotalon entisen kirjakaupan muutostyöhön osoitetaan uusi 50 000 euron käyttösuunnitelmamääräraha

 

Tilapalvelujaosto päättää asettaa Naantalin Virastotalon määrärahan käytölle aloitusehdon, jonka mukaan hanketta ei saa käynnistää ennen kuin kohteen vuokrasopimus on hyväksytty.

 

TILAPALVELUJAOSTO:

 

Teknisen johtajan päätösehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | Teknisen lautakunnan tilapalvelujaosto | Pöytäkirja 17.05.2017 | Avaa haku