Poistuminen | Toimielimet | Sosiaali- ja terveyslautakunta | Pöytäkirja 11.05.2017 | Avaa haku





Sosiaali- ja terveyslautakunta

§ 28

11.05.2017

 

Sosiaali- ja terveysministeriön I&O kärkihanke: KomPAssi - Varsinais-Suomen keskitetty asiakas- ja palveluohjaushankkeen sopimukset

 

Sosiaali- ja terveyslautakunta 11.05.2017 § 28

 

Hoito- ja vanhuspalvelujen johtaja Taina Lahtiola

 

Sosiaali- ja terveysministeriö on käynnistänyt osana hallituksen kärkihankkeita valtakunnallisen ikääntyneiden palvelujärjestelmän kehittämistä koskevan hankekokonaisuuden "Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja kaikenikäisten omaishoitoa".

 

Varsinais-Suomen sote-johtajien kokouksessa 9.6.2016 päätettiin, että hankevalmisteluun lähdetään maakunnan alueella ja kaikki Varsinais-Suomen kunnat sitoutuvat hankkeeseen. Lopullisen sitoumuksen hankkeeseen osallistumisesta kunnat ovat antaneet syksyllä 2016. Hanketta hallinnoi Turun kaupunki.

 

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt 12.10.2016 tekemällään päätöksellä STM/3146/2016 Turun kaupungille KomPAssi - Varsinais-Suomen keskitetty asiakas- ja palveluohjaushankkeeseen rahoituksen.

 

KomPAssi - Varsinais-Suomen keskitetty asiakas- ja palveluohjaushankkeen tavoitteena on luoda keskitetty maakunnallinen asiakas- ja palveluohjausmalli. Hankkeessa kehitetään yhtenäinen, asiakaslähtöinen keskitetty palvelutarpeen arviointiprosessi.

 

KomPAssi-hanke kohdistuu Sosiaali- ja terveysministeriön Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa -kärkihankkeeseen.

 

Hanke kohdentuu toimintamalleihin:

  • Ikäihmisten palvelujen toimintamallit

  • Kaikenikäisten omaishoidon vahvistamisen toimintamallit

 

Turun kaupungin hallinnoimalle KomPAssi - Varsinais-Suomen keskitetty asiakas- ja palveluohjaushankkeelle on myönnetty rahoitusta 2 374 253 euroa. Hankkeen valtionavustuksen perusteeksi hyväksytyt kustannukset ovat 2 967 816 euroa. Hankkeeseen osallistuvien kuntien omarahoitusosuus on 593 563 euroa. Kuntien omarahoitusosuus hankkeen kustannuksista on vähintään 20 %. Valtionavustus on tarkoitettu käytettäväksi 1.10.2016 - 30.11.2018 syntyneisiin kustannuksiin.

 

LIITE B5, SOTE-LTK 11.5.2017

 

Hankkeen omarahoitusosuus on hankebudjettiin kuuluvista kustannuksista yhteensä vähintään 20 prosenttia hankkeen valtionavustukseen oikeuttavista kustannuksista. Rahoitusosuus määrittyy hankkeen talousarvion mukaisesti. KomPAssi- hankkeessa kunnat/kuntayhtymät ovat

  1. mukana omalla työpanoksellaan (ostopalvelusopimus kunnan kanssa) ja

  2. kaikki vastaavat hankkeen yhteisistä hallinnollisista menoista.

 

Hallinnoija ostaa ostopalveluna työpanosta kunnilta ja kuntayhtymiltä, jolloin kustannukset tulevat hallinnoijalle. Kunnat ja kuntayhtymät laskuttavat hallinnoijaa toteutuneen työmäärän mukaisesti. Hallinnoija hakee toteutuneet kustannukset maksatukseen valtionavustukseen oikeuttavien kulujen osalta. Ostopalvelusopimus laaditaan jokaisen kunnan kanssa erikseen.

 

Kunnat/kuntayhtymät ovat sitoutuneet väestömäärän (75-vuotta täyttäneet) mukaiseen osuuteen hankkeen omarahoituksesta. Kunnat/kuntayhtymät osallistuvat KomPAssi-hankkeen toteutumisesta aiheutuneisiin yhteisiin kustannuksiin oman prosenttisosuutensa verran jokaisen maksupyynnön yhteydessä jälkikäteen. Hallinnoija laskuttaa kuntia/kuntayhtymiä maksatushakemuksessa hyväksyttyjen valtionavustukseen oikeuttavien menojen omarahoitusosuuden perusteella. Koko hankkeen aikainen Naantalin maksuosuus on n. 21 800 €, jota pienentää omasta työpanoksesta tehty laskutus.

 

LIITE B6, SOTE-LTK 11.5.2017

 

PERUSTURVAJOHTAJA:

 

Sosiaali- ja terveyslautakunta merkitsee Ikääntyneiden kärkihankkeen sopimusten sisällön tiedokseen.

 

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA:

 

Perusturvajohtajan ehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | Sosiaali- ja terveyslautakunta | Pöytäkirja 11.05.2017 | Avaa haku