Poistuminen | Toimielimet | Sosiaali- ja terveyslautakunta | Pöytäkirja 11.05.2017 | Avaa haku




Sosiaali- ja terveyslautakunta

§ 23

11.05.2017

 

Kotiin kuljetettavat ateriat

 

Sosiaali- ja terveyslautakunta 11.05.2017 § 23

 

Hoito- ja vanhuspalvelujen johtaja Taina Lahtiola ja

palvelupäällikkö Heli Rantala

 

Kotihoidon asiakkaiden kotiin toimitettavat ateriat on vuoden alusta toimitettu asiakkaille kylminä. Jakopäivät ovat tiistai ja perjantai, jolloin ateriat tuodaan asiakkaille kylmäkasseissa. Kauppakassit toimitetaan asiakkaille ateriajaon yhteydessä, saaristoon tiistaisin ja kantakaupunkiin erillisenä jakona torstaisin.

 

Saaristo siirtyi kylmiin aterioihin jo joulukuussa 2016 Katavakodin keittiöremontin takia.

 

Syynä kylmätoimituksiin ovat lisääntyneet asiakasmäärät, jolloin lämpimän ateriakierron loppupään asiakkaiden ruoka ehti jäähtyä ennen kuin se jaettiin asiakkaille. Lämpimänä jaetun aterian uudelleen lämmittäminen laskee aterioiden laatua, hygieniatasoa ja tuoteturvallisuutta. Kylmäketjulla on haluttu varmistaa aterioiden tuoteturvallisuus.

 

Palautteita aterioiden laadusta on kerätty kotihoidon toimesta ja palautetta saa antaa jatkuvasti. Kotihoito on aina yhteydessä aterioiden toimittajaan palautteiden johdosta. Naantalin Ruokamestarit Oy, joka ateriat toimittaa, on reagoinut heti palautteisiin. Muutoksen suuruuteen nähden negatiivista palautetta on tullut vähän, lähinnä liittyen ruuan laatuun, erityisesti erityisruokavalioihin.

 

Hyvää palautetta on tullut siitä, että ateriat voi nyt syödä itse haluamanaan ajankohtana. Ateriat tuodaan asiakkaille kahtena päivänä viikossa, jolloin asiakas ei ole sidottu päivittäisiin toimitusaikoihin. Kylmien ruokien toimitus on jopa lisännyt kotihoidon kontakteja asiakkaille, sillä kotihoitaja käy lämmittämässä ja asettamassa lämmitetyn aterian tarjolle samalla varmistaen, että ateria tulee syödyksi.

 

Ateriat on hankittu Naantalin Ruokamestarit Oy:ltä Raisiosta kilpailutuksen kautta ja sopimus on voimassa vielä vuoden 2017 loppuun. Tilalaitos kilpailuttaa aterioiden toimittajan yhteistyössä kotihoidon kanssa kuluvan vuoden aikana. Ruokamestareiden lisäksi on olemassa muitakin kiinnostuksensa ilmaisseita yrityksiä, jotka tuottavat kotiin vietäviä aterioita Naantalilaisille ikäihmisille.

 

Avohuollon ohjaaja Kirsi Peijonen oli mukana kokouksessa vastaamassa kysymyksiin.

 

PERUSTURVAJOHTAJA:

 

Sosiaali- ja terveyslautakunta merkitsee tilanneselvityksen kotiin vietävistä aterioista tiedoksi.

 

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA:

 

Perusturvajohtajan ehdotus hyväksyttiin.

 



Poistuminen | Toimielimet | Sosiaali- ja terveyslautakunta | Pöytäkirja 11.05.2017 | Avaa haku