Poistuminen | Toimielimet | Saaristolautakunta | Pöytäkirja 25.04.2017 | Avaa haku




Saaristolautakunta

§ 12

25.04.2017

 

Ympäristökasvatushanke "Saariston muinaishistoria inspiraatioksi ja voimavaraksi"

 

178/00.01.05/2017

 

Saaristolautakunta 25.04.2017 § 12

 

Viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää:

 

Saaristomeren luontokoulu on saanut rahoitusta hankkeeseen "Saariston muinaishistoria inspiraatioksi ja voimavaraksi", joka toteutetaan ajalla 1.6.2016-31.5.2017. EU-rahoitteisen hankkeen budjetti on 23 000 euroa. Naantalin kaupunki osallistuu rahoitukseen 1 000 euron kuntarahoitusosuudella. Hankkeessa mukana ovat myös Kemiönsaaren kunta ja Paraisten kaupunki.

 

Hankkeen idea on seuraava:

"Saariston muinaishistoria jää usein tuntemattomiksi jopa alueen asukkaille, vaikka siitä kertovia muistomerkkejä löytyy joka saaristokunnasta. Saaristo asutettiin sitä mukaa kuin maan kohoamisen myötä saaria syntyi. Asutuksen vaikutuksesta syntyi saariston kulttuuriympäristö. Se on merkittävä osa historiaamme ja juuriamme. Saaristomeren luontokoulu haluaa nostaa tietämystä aiheesta tuottamalla erityisesti lapsille ja kouluille suunnattua materiaalia ja opetusohjelmia aiheesta. Luovien työpajojen ja teemapäivien aikana inspiroidumme muinaisajasta, kasvatamme ymmärrystä alueen historian ja kehityksen vaikutuksesta kulttuuriympäristöön. Keräämäämme materiaaliin pohjautuen teemme hankkeen lopuksi aiheesta esitteen, jonka avulla voimme nostaa saariston muinaishistorian tuntemusta yleisellä tasolla."

 

Hankkeessa kartoitetaan Naantalin, Paraisten ja Kemiönsaaren alueella opetustarkoitukseen sopivia muinaismuistokohteita, jotka ovat sopivan etäisyyden päässä alueen kouluista ja ovat turvallisia retkikohteita. Luontokoulu kehittää muinaishistoriaan liittyviä opetusohjelmia sekä materiaalia koulujen käyttöön.

 

Velkuan koulu on mukana hankkeessa ja osallistuu keväällä 2017 järjestettäviin muinaisaikatyöpajoihin. Hanke edistää saaristo-ohjelman mukaista saaristokulttuurin tuntemusta.

 

VIESTINTÄ- JA KEHITTÄMISPÄÄLLIKKÖ:

 

Merkitään asia tiedoksi.

 

SAARISTOLAUTAKUNTA:

 

Viestintä- ja kehittämispäällikön ehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | Saaristolautakunta | Pöytäkirja 25.04.2017 | Avaa haku