Poistuminen | Toimielimet | Saaristolautakunta | Pöytäkirja 25.04.2017 | Avaa haku





Saaristolautakunta

§ 10

25.04.2017

 

Pyydysmerkkien myyntisopimus Kalanet Oy:n kanssa

 

292/02.07.00/2017

 

Saaristolautakunta 25.04.2017 § 10

 

Kehityspäällikkö Lasse Lehtonen:

 

Kalanet on tarjonnut kaupungille mahdollisuutta siirtää pyydysmerkkien myynti verkkokauppaan osoitteessa www.kalakortti.com. Palvelu on ollut käytössä pitkään ja vakiinnuttanut asemansa kalastuslupien myyntipaikkana. Lupien välitystä kalakortti.com -palvelun kautta on saatavissa useaan sataan lupa-alueeseen ympäri Suomen. Naantalia lähellä olevia alueita ovat muun muassa Airiston yhtenäislupa-alue, Turun kaupungin kalastusluvat ja Kustavin Vuosnaisten vesialue. Naantalin kaupungin vesialueiden liittäminen palveluun yhtenäistäisi luvanhankintaa saaristossa. Luettelo 1.11.2016 myynnissä olevista lupa-alueista löytyy oheismateriaalin sivuilta 4 -5. Tietoa Kalanet Oy:n lupapalvelusta oheistetaan.

 

Oheismateriaali:

  • Tietoa Kalanet Oy:n lupapalvelusta

 

Yleinen suuntaus on ollut harrastelijoiden ja mökkikalastajien vähenevä kiinnostus verkkopyyntiin. Vuosina 2012 - 2016 pyydysmerkkejä on kaupungin palvelupisteissä myyty noin 100 merkkiä vuodessa. Myynnistä saadut tulot ovat varsin vähäiset, alle tuhat euroa vuodessa.

 

Kalanet Oy:n ehdottaman sopimuksen mukaan kaupunki sopii myyjän kanssa luvan tekstit ja toimittaa Kalanet Oy:lle siihen tarvittavan materiaalin, lupa-aluetta koskevat mahdolliset erityismääräykset sekä lupa-alueen kartan. Luvan ostajalle postitettavassa maksutositteessa on luvan haltijan nimi ja osoite. Lisäksi tositteessa on näkyvillä lupa-alueen nimi ja mitä maksuja on suoritettu, maksupäivä sekä minkä pituisesta lupajaksosta on kyse. Lupamerkeissä on haluttaessa juokseva sarjanumero. Merkkeihin tulee aina ostajan yhteystieto, joka on laissa määritelty, tieto pyydyksestä (verkko, katiska jne.), ostopäivä ja kaikki maksuun liittyvä tieto.

 

Kaupungille ei tule ylläpitomaksua ja myös järjestelmään liittyminen on maksutonta. Kaupunki saa käyttöoikeuden järjestelmään ja palvelupisteen henkilöstölle annetaan käyttöopastus. Näin myös ne luvantarvitsijat, jotka eivät itse voi käyttää nettikauppaa, saavat asian toimitetuksi. Merkit maksaa ostaja toimitusmaksun kanssa samalla kertaa. Kalanet Oy:n myyntipalkkio on 10 % lupien bruttohinnasta. Palkkio vähennetään tilityksen yhteydessä kokonaissummasta ja loppuosa tilitetään kaupungin tilille myyntikuukautta seuraavan kuukauden 15. päivään mennessä. Tilityksestä lähetetään luvanmyöntäjälle kuukausittain raportti myydyistä luvista lupatyypit eriteltynä. Lisäksi lähetetään aina kuukauden vaihduttua sähköpostiin Excel-taulukkona yksilöity luparaportti, jossa on luvanostajien tiedot. Taulukko on esimerkiksi kalastuksenvalvonnan apuväline. Sopimus on voimassa alkaen allekirjoituspäivästä toistaiseksi. Sopijapuolilla on kuitenkin oikeus irtisanoa sopimus päättyväksi kuukauden kuluttua irtisanomispäivästä. Kalastuslupien myyntisopimus on liitteenä.

 

LIITE A2, SAARISTOLTK 25.4.2017

 

Esitän, että oheisen liitteen mukainen kalastuslupien myyntisopimus Kalanet Oy:n kanssa hyväksyttäisiin. Lupamyynti verkkokaupassa aloitettaisiin vuoden 2017 aikana.

 

VIESTINTÄ- JA KEHITTÄMISPÄÄLLIKKÖ:

 

Saaristolautakunta päättää hyväksyä oheisen liitteen mukaisen kalastuslupien myyntisopimuksen Kalanet Oy:n kanssa.

 

SAARISTOLAUTAKUNTA:

 

Viestintä- ja kehittämispäällikön ehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | Saaristolautakunta | Pöytäkirja 25.04.2017 | Avaa haku