Poistuminen | Toimielimet | Tekninen lautakunta | Pöytäkirja 26.04.2017 | Avaa haku




Kaupunginvaltuusto

§ 114

12.12.2016

Kaupunginhallitus

§ 442

19.12.2016

Tekninen lautakunta

§ 34

26.04.2017

 

Valtuutettu Jan Lindströmin ym. valtuustoaloite yhdistetyn torikioskin ja -WC:n rakentamisesta

 

813/00.07.01/2016

 

Kaupunginvaltuusto 12.12.2016 § 114

 

Valtuutettu Jan Lindström luki ja jätti valtuuston kokouksessa seuraavan 24 valtuutetun allekirjoittaman aloitekirjelmän:

 

"Keskusta-alueen asemamakaava on saanut lainvoiman ja nyt meidän tulisi selvittää, miten keskusta-aluetta ja varsinkin sen keskellä sijaitsevaa toria elvytetään entistä vetovoimaiseksi ja paremmin turisteja sekä torimyyjiä ja asiakkaita palvelevaksi?

 

Samaan aikaan nykyinen lounasvankkuri on ilmoittanut lopettavansa toimintansa ensi kesän jälkeen.

 

Esitämme, että kaupunki selvittää mahdollisuudet rakentaa torille yhdistetty torikioski ja torivessa, jolloin kioskin pitäjä huolehtisi siitä, että WC on kaikkien käytössä yleisimpinä aukioloaikoina."

 

KAUPUNGINVALTUUSTO:

 

Valtuustoaloite merkittiin vastaanotetuksi.

Kaupunginhallitus 19.12.2016 § 442

 

KAUPUNGINJOHTAJA:

 

Kaupunginhallitus lähettää valtuustoaloitteen ympäristövirastolle valmisteltavaksi ja mahdollisia toimenpiteitä varten.

 

KAUPUNGINHALLITUS:

 

Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.

Tekninen lautakunta 26.04.2017 § 34

 

Yhdyskuntatekniikan päällikkö ja kaupunginarkkitehti 18.4.2017:

 

Naantalin tori on kooltaan sopusuhtainen kaupunkiaukio. Se on noin 1 800 m2 kokoinen rakennuksien ympäröimä ulkotila, joka kunnostettiin vuonna 2008. Torin reunoille tuolloin istutetut puut tekevät kasvaessaan torista entistä viihtyisämmän. Toria rajaavat julkiset tilat kuten kirjasto ja kaupungintalo sekä katutason liikehuoneistot.

 

Torilta katsottuna kaupungintalon takana noin 100 metrin päässä torilta sijaitsee yleinen WC. Torin laidalla on useita kahviloita ja ravintoloita, joilla on mahdollisuus myös ulkomyyntiin, kaikissa niissä on myös wc-tilat asiakkaille. Kirjastossa on wc käytettävissä sen aukioloaikoina, samoin kaupungintalolla.

 

Tori on keskeinen osa ulkotilojen sarjaa kirkolta puistojen ja aukioiden kautta kaupungintalolle. Torin luonteeseen kuuluvat tilapäiset myyntipöydät ja - kojut. Torille pyritään saamaan lisää toimintaa mm. osoittamalla torialue eri tapahtumajärjestäjien käyttöön. Avoin, rakenteista vapaa tori mahdollistaa torin monipuolisen käytön.

 

Nykyinen tori on toimiva kokonaisuus yhdessä toria rajaavien rakennuksien kanssa eikä tori edellytä uudisrakentamista toimiakseen.

 

TEKNINEN JOHTAJA:

 

Tekninen lautakunta päättää antaa selostusosan mukaisen vastauksen Lindströmin valtuustoaloitteeseen ja lähettää asian edelleen käsiteltäväksi kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle.

 

TEKNINEN LAUTAKUNTA:

 

Teknisen johtajan ehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | Tekninen lautakunta | Pöytäkirja 26.04.2017 | Avaa haku