Poistuminen | Toimielimet | Tekninen lautakunta | Pöytäkirja 01.02.2017 | Avaa haku




Tekninen lautakunta

§ 6

01.02.2017

 

Oikaisuvaatimus pienoistraktorin hankinnasta

 

843/02.07.00/2016

 

Tekninen lautakunta 01.02.2017 § 6

 

Yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Hirvi 24.1.2017:

 

Yhdyskuntatekniikan päällikkö on tehnyt viranhaltijapäätöksen 145/2016 pienoistraktorin hankinnasta liikuntapaikoille. Konekesko Oy on jättänyt oikaisuvaatimuksen em. hankintapäätöksestä. Oikaisuvaatimuksen mukaan tarjouksen vertailussa käytetty KH-Koneet OY:n Yanmar EF235H ei saavuta tarjouksessa ilmoitettua 34 km/h nopeutta.

 

Oheismateriaalina on yhdyskuntatekniikan päällikön viranhaltijapäätös 145/2016 pienoistraktorin hankinta.

 

OHEISMATERIAALI: viranhaltijapäätös

 

Tarjousten vertailussa painotettiin hintaa, moottoritehoa, siirtonopeutta ja painoa.

 

Yhdyskuntatekniikan päällikön viranhaltijapäätöksen mukainen vertailu on seuraava:

 

[image] 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Käytettäessä Yanmar EF235H traktorin nopeutena esitteessä ilmoitettua nopeutta 30 km/h, muodostuu vertailutaulukko seuraavaksi:

 

[image] 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KH-koneet Oy toteaa antamassaan vastineessa mm. seuraavaa: ".myönnän, että Kubota STW40:n huippunopeus ylittää Yanmar EF235H:n vastaavan niin paljon, että matemaattisesti laskettuna pisteytys kääntyy Kubotan eduksi.

 

Liitteenä on Konekesko Oy:n oikaisuvaatimus sekä KH-koneet Oy:n vastine.

 

LIITTEET A5-A6, TEKLA 1.2.2017.

 

Hankintalain asiaa koskevat pykälät:

 

132 §. Hankintaoikaisun tekeminen.

Hankintayksikkö voi itse poistaa virheellisen päätöksensä tai peruuttaa muun hankintamenettelyssä tehdyn ratkaisun, jolla on oikeudellisia vaikutuksia ehdokkaiden tai tarjoajien asemaan, ja ratkaista asian uudelleen (hankintaoikaisu), jos päätös tai muu hankintamenettelyssä tehty ratkaisu perustuu lain soveltamisessa tapahtuneeseen virheeseen tai jos asiaan on tullut sellaista uutta tietoa, joka voi vaikuttaa päätökseen, ratkaisuun tai hankintasopimuksen tekemisen edellytyksiin.

Päätöksen tai ratkaisun oikaiseminen ei edellytä asianosaisen suostumusta.

 

133 §. Hankintaoikaisun vireilletulo.

Hankintayksikkö voi ottaa hankintaoikaisun käsiteltäväkseen omasta aloitteestaan tai asianosaisen vaatimuksesta. Hankintayksikön on ilmoitettava hankintaoikaisun vireilletulosta välittömästi niille, joita asia koskee.

Asianosaisen on esitettävä vaatimus 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintayksikön päätöksestä tai muusta hankintamenettelyssä tehdystä ratkaisusta. Hankintayksikkö voi itse ottaa hankintapäätöksen tai ratkaisun korjattavakseen 90 päivän kuluessa siitä, kun hankintaoikaisun kohteena oleva päätös tai ratkaisu on tehty.

Muutoksenhaku markkinaoikeuteen ei estä hankintaoikaisun tekemistä tai hankintaoikaisun käsittelyä. Hankintaoikaisu voi koskea myös lainvoimaiseksi tullutta hankintayksikön päätöstä, jos asiaa ei ole saatettu markkinaoikeuden käsiteltäväksi.

 

TEKNINEN JOHTAJA:

 

Tekninen lautakunta toteaa Konekesko Oy oikaisuvaatimuksen aiheelliseksi ja päättää oikaista yhdyskuntatekniikan päällikön hankintapäätöksen seuraavaksi: Konekesko Oy:ltä hankitaan pienoistraktori Kubota STW40 tarjouspyynnössä esitetyillä varusteilla hintaan 28 990 € (ALV 0%).

 

TEKNINEN LAUTAKUNTA:

 

Teknisen johtajan ehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | Tekninen lautakunta | Pöytäkirja 01.02.2017 | Avaa haku