Poistuminen | Toimielimet | Kaavoitus- ja ympäristölautakunta | Pöytäkirja 20.04.2017 | Avaa haku




Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

§ 32

20.04.2017

 

Ympäristöluvan määräyksen määräajan pidentäminen / Nikulanvuoren ampumarata

 

Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 20.04.2017 § 32

 

Ympäristönsuojelutarkastaja Tiina Kemppi 30.3.2017:

 

Asia

 

Päätös Naantalin Reserviupseerit ry:n ja Naantalin Reservialiupseerit ry:n ympäristöluvan määräyksen määräajan pidentämistä koskevasta hakemuksesta

 

Toiminnan sijainti

 

Hakemus koskee ampumaradan toimintaa, joka sijaitsee Luonnonmaalla Haijaisten kylässä Nikukan tilalla RN:o 529-401-1-101 Naantalin kaupungin omistamalla alueella.

 

Asian vireilletulo

 

Hakemus on toimitettu Naantalin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle 25.2.2017.

 

Päätös, johon haetaan määräajan pidentämistä

 

Naantalin kaupungin kaavoitus- ja ympäristölautakunta on 23.4.2015 § 37 myöntänyt Naantalin Reserviupseerit ry:lle ja Naantalin Reservialiupseerit ry:lle ympäristönsuojelulain mukaisen ympäristöluvan ampumaradan toimintaan. Ympäristöluvan määräyksessä 14 toiminnanharjoittaja on edellytetty selvittämään maaperän ja siinä olevan veden haitta-ainepitoisuudet ja pilaantumisen laajuus, puhdistustarve ja kunnostusvaihtoehdot ja -kustannukset.

 

Lupamääräys 14: "Toiminnanharjoittajan on selvitettävä pilaantuneen maaperän ja siinä olevan veden haitta-ainepitoisuudet ja pilaantuneisuuden laajuus, puhdistustarve ja kunnostusvaihtoehdot ja -kustannukset. Tutkimussuunnitelma tulee esittää ympäristönsuojeluviranomaiselle hyväksyttäväksi 30.11.2015 mennessä. Tutkimussuunnitelman mukaiset selvitykset tulee tehdä 31.12.2016 mennessä. Tutkimukset on tehtävä pätevästi, luotettavasti ja tarkoituksenmukaisin menetelmin. Tutkimustulosten perusteella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus antaa tarvittaessa määräyksiä pilaantuneen maaperän puhdistamisesta ja mahdollisesta jälkitarkkailusta."

 

Määräyksessä edellytetty tutkimussuunnitelma on hyväksytty Naantalin kaupungin kaavoitus- ja ympäristölautakunnassa 16.6.2016 § 41.

 

Määräajan jatkamista koskeva hakemus

 

Naantalin Reserviupseerit ry ja Naantalin Reservialiupseerit ry hakee määräajan pidentämistä Naantalin kaupungin kaavoitus- ja ympäristölautakunnan hyväksymän tutkimussuunnitelman mukaisille selvityksille heinäkuun 2017 loppuun asti. Tutkimuksia ei ole pystytty tekemään suunnitelman mukaisesti loppusyksyllä, koska talvi alkoi odotettua aiemmin. Lisäaikaa haetaan heinäkuun 2017 loppuun, koska routa estää maaperän tutkimisen keväällä. Lisäksi tutkimustulosten analysointi vie oman aikansa.

 

Ympäristönsuojelulaki (527/2014) § 91

 

Ympäristönsuojelulain mukaan, jos ympäristöluvan määräyksen noudattaminen annetussa määräajassa tuottaa luvanhaltijalle hänestä riippumattomista syistä huomattavia vaikeuksia eikä määräyksen noudattamisen lykkääntymisestä aiheudu ympäristön merkittävän pilaantumisen vaaraa, lupaviranomainen voi hakemuksesta pidentää määräaikaa enintään kolmella vuodella. Lupaan on tehtävä pidentämisestä johtuvat tarpeelliset tarkistukset. Määräaikaa ei saa pidentää, jos pidentäminen on vastoin ympäristönsuojelulakia, jätelakia tai niiden nojalla annettua asetusta.

 

Hakemusasiakirjat olivat nähtävillä kokouksessa.

 

YMPÄRISTÖPÄÄLLIKKÖ:

 

Kaavoitus- ja ympäristölautakunta hyväksyy Naantalin Reserviupseerit ry:n ja Naantalin Reservialiupseerit ry:n hakemuksen, joka koskee määräajan pidentämistä kaavoitus- ja ympäristölautakunnassa 16.6.2016 § 41 hyväksytyn tutkimussuunnitelman mukaisille selvityksille.

 

Perustelut

 

Tutkimussuunnitelman mukaisille selvitykselle on annettu seitsemän kuukauden lisäaika. Annetun lisäajan ei katsota vaikuttavan merkitsevästi maaperän tilaan, koska mahdollista kuormitusta on tapahtunut alueella pidemmällä aikavälillä. Alueella on ollut ampumaratatoimintaa jo vuodesta 1983 lähtien.

 

Sovelletut oikeusohjeet

 

Ympäristönsuojelulaki (527/2014) § 91

 

Päätöksen antaminen

 

Päätös annetaan julkipanon jälkeen. Antopäivä on 26.4.2017.

 

Ote päätöksestä

 

Naantalin Reserviupseerit ry / Tomi Hoppela

 

Muutoksenhaku

 

Tähän päätökseen tyytymätön voi hakea muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta valittamalla. Muutoksenhakuohje on liitteenä.

 

KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA:

 

Ympäristöpäällikön ehdotus hyväksyttiin.



Poistuminen | Toimielimet | Kaavoitus- ja ympäristölautakunta | Pöytäkirja 20.04.2017 | Avaa haku