Dynasty tietopalvelu Haku RSS Naantali

RSS-linkki

Kokousasiat:
http://aleksis.naantali.fi:80/poytakirjat/cgi/DREQUEST.PHP?page=rss/meetingitems&show=30

Kokoukset:
http://aleksis.naantali.fi:80/poytakirjat/cgi/DREQUEST.PHP?page=rss/meetings&show=30

Saaristolautakunta
Pöytäkirja 01.09.2020/Pykälä 21

Edellinen asia | Seuraava asia Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa

Saaristolautakunta

§ 21

01.09.2020

 

Varsinais-Suomen liiton päätös projektiavustuksen myöntämisestä - Saaristosapuska ja Fine Dining - luodaan yhdessä uusi Ruokaisa Naantali

 

294/02.04.03.00/2020

 

Saaristolautakunta 01.09.2020 § 21

 

Viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää:

 

Varsinais-Suomen liitto on myöntänyt 11.5.2020 Naantalin kaupungille 13 650 euroa maakuntaohjelman "Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen" -rahoituksesta. Hankkeen kuntarahoitusosuus on 5 850 euroa. Kokonaismenot ovat yhteensä 19 500 euroa. Hanke tukee maakuntaohjelman toimenpiteen (S6) "Rakennetaan kestävää ja näkyvää vapaa-aikakonseptia, jossa elävä ja elinvoimainen saaristo, vetovoimaiset kansallispuistot sekä maakunnan rikas kulttuuriympäristö niin rannikko kuin sisämaa-alueillakin tarjoavat elämyksiä ympäri vuoden" toteuttamista.

 

Projektin nimi on "Saaristosapuska ja Fine Dining - luodaan yhdessä uusi Ruokaisa Naantali". Hankkeen tarkoitus on rakentaa alueen vahvuuksiin nojaava Ruokaisa Naantali -konsepti. Tavoitteena on Naantalin nousu Suomen yhdeksi merkittävimmäksi ruokamatkailukaupungiksi. Hankkeella vastataan Naantalin yrittäjien toiveeseen ja käynnistetään todellinen eri osapuolia (alkutuottajat, kahvilat, ravintolat, kaupat, paikallinen väestö) hyödyttävä yhteistyö ja voimien yhdistäminen.

 

Koronaepidemian jälkeen jaetaan matkailun markkinat uudelleen, mikä voidaan nähdä myös uutena mahdollisuutena. Nyt tartutaan aidosti toimeen yrittäjien tukemiseksi ja yhteisen tekemisen käynnistämiseksi; nykyisessä tilanteessa tarvitaan tiivistä yhteistä ja interaktiivista tekemistä, joka ruokkii luovaa, innovoivaa ja positiivista ajattelua ja uudelleen suuntautumista. Näin rakennetaan tulevaisuuden Naantalin matkailu- ja ruokapalveluja ja se on ainoa keino auttaa yrityksiä.

 

Hankkeen toimenpiteitä:

 

  • luodaan uusia yritysten toimintaa tukevia tuotteita yhdessä yrittäjien kanssa, myös kansainvälisille asiakkaille, uusien elämyskonseptien kehittäminen

  • rakennetaan uusia entistä monipuolisempia verkostoja (matkailuyrittäjät, tuottajat, elintarviketeollisuus, kaupunkilaiset)

  • rakennetaan ruokaisa Naantali, Delicious Side of Naantali- markkinointi- ja viestintäkanavia: otetaan kaupunkilaiset, nuoriso, yhdistykset ja yritykset mukaan. Rekrytoidaan ns. ruokakummeja, jotka jakavat aktiivisesti somessa tietoa paikallisesta tarjonnasta

  • sitoutetaan paikallisia asukkaita ja vapaa-ajan asukkaita käyttämään paikallisten ravintoloiden ja tuottajien tuotteita

  • yhteisen Ruokaisa Naantali -verkkosivuston sisällöntuotanto ja yhteisen sähköisen markkinoinnin käynnistäminen (Facebook, Instagram jne.)

  • omien Naantali-ruoka-annosten kehittäminen, yhteiset saaristomenut

  • sisäisen markkinoinnin organisoiminen yrityksissä.

 

Hankkeen toteuttamisajankohta on 1.5.2020 - 31.5.2021. Hanke toteutetaan yhdessä Visit Naantalin kanssa.

 

Hanke on jatkoa Leader-rahoitteiselle Lähimakuja Naantalin saaristosta- hankkeelle, jossa on mm. verkostoitu yrittäjiä ja tuottajia, otettu lähiruoka osaksi kaupungin ateriapalvelua, järjestetty yrittäjille työpajoja sekä toteutettu Sadonkorjuumarkkinat Rymättylän Röölässä. Lähiruokahankkeessa ollaan rakentamassa yhteistä verkkosivualustaa The delicious side of Naantali, some-kanavia sekä hankittu ns. ruokakummeja kaupungin asukkaista, jotka jakavat parhaat ruoka- ja ravintolavinkkinsä sivustolla ja somessa. Näitä viestintäkanavia voidaan käyttää hyväksi myös tässä hankkeessa laajentamalla niitä ja tuottamalla uusia sisältöjä. Lähimakuja Naantalin saaristosta -hankkeen toteuttamisaikaa on pidennetty 31.5.2021 asti koronatilanteen vuoksi..

 

Hankkeelle on avattu oma kustannuspaikka 181 016 ja hankkeessa käytetään saaristolautakunnan talousarvioon varattua hankemäärärahaa, jota vuodelle 2020 on varattu 20 000 euroa. Vuoden 2021 talousarvioesityksessä on varaus hankkeen kustannuksiin.

 

VIESTINTÄ- JA KEHITTÄMISPÄÄLLIKKÖ:

 

Saaristolautakunta toteuttaa hankkeen Saaristosapuskaa ja Fine Dining esitetyn hankesuunnitelman mukaisesti.

 

SAARISTOLAUTAKUNTA:

 

Viestintä- ja kehittämispäällikön ehdotus hyväksyttiin.


Edellinen asia | Seuraava asia Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa