RSS-linkki
Kokousasiat:http://aleksis.naantali.fi:80/poytakirjat/cgi/DREQUEST.PHP?page=rss/meetingitems&show=30
Kokoukset:
http://aleksis.naantali.fi:80/poytakirjat/cgi/DREQUEST.PHP?page=rss/meetings&show=30
Kaupunginhallitus
Pöytäkirja 03.06.2019/Pykälä 197
Edellinen asia | Seuraava asia | Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa |
Kaupunginhallitus |
§ 197 |
03.06.2019 |
Luvan antaminen kahden ruokapalvelutyöntekijän toimen täyttämiseen
388/01.02.00/2019
Kaupunginhallitus 03.06.2019 § 197
Vs. ruokapalvelunjohtaja Anne Virtanen:
Ateriapalvelut tuottavat eri ikäisille asiakkaille ruokapalveluja erilaisissa toimintayksiköissä. Asiakkaina ovat päiväkodit, koulut, hoivalaitokset, henkilöstöravintola ja terveyskeskus. Lisäksi järjestetään erilaisia tilaustarjoiluja kokouksiin ja edustustilaisuuksiin. Ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökunta keittiöissä on edellytys turvallisen ja laadukkaan palvelun tuottamiseksi. Päivittäin valmistetaan erilaisia aterioita n. 4 400 kpl seitsemässä eri valmistuskeittiössä ja 22 palvelukeittiössä eri puolilla Naantalia. Ateriapalveluissa työskentelee 45 ruokapalvelun ammattilaista sekä hallinnossa ruokapalvelujohtaja ja palvelupäällikkö. Osatyökykyisiä on osa-aikaisina erilaisin järjestelyin neljä henkilöä ja yksi on uudelleenkoulutuksessa sekä yksi määräaikaisella kuntoutustuella. Ateriapalvelut kouluttavat aktiivisesti vakituista ja uutta henkilöstöä erilaisilla oppisopimuksilla. Tällä hetkellä neljä vakinaista täydentävät osaamistaan ja yksi uusi henkilö kouluttautuu oppisopimuksella alan ammattilaiseksi.
Palvelustrategian mukaisesti toimintaa on tehostettu keskittämällä toimintaa aluekeittiöihin ja muuttamalla valmistuskeittiöitä palvelukeittiöiksi. Muutos on ollut suuri, valmistuskeittiöiden määrä on vähentynyt n. 70 % lähtötilanteesta. Tarvittavat kotipalveluateriat on ostettu ulkoiselta palveluntuottajalta vuodesta 2017 alkaen.
Ateriapalveluissa on vapautunut / vapautumassa kaksi ruokapalvelutyöntekijän tehtävää; vakanssi 1953107 terveyskeskuksen valmistuskeittiössä ja vakanssi 1959105 Kummelin palvelukeskuksen valmistuskeittiössä. Toimintavarmuuden ja palvelun laadun takaamiseksi esitän, että vapautunut ja vapautumassa oleva vakanssi täytettäisiin vakituisilla työsuhteilla terveyskeskuksen keittiössä 1.7.2019 alkaen ja Kummelin palvelukeskuksen keittiössä 1.9.2019 alkaen.
Palvelupäällikkö Heli Rantala:
Puollan vs. ruokapalvelunjohtaja Anne Virtasen anomusta ruokapalvelutyöntekijöiden toimien täyttämiseksi vakinaisilla toimenhaltijoilla esitetyllä tavalla. Ateriapalvelun suunnitellut tehostamistoimenpiteet on jo otettu käytäntöön ja tarvittavan työpanoksen ostaminen ulkoiselta palveluntuottajalta ei ole terveyskeskuksen keittiön osalta toimiva ratkaisu. Kummelin ateriapalvelut kilpailutettiin siivouspalvelujen kanssa samanaikaisesti, mutta yhtään tarjousta ei jätetty ateriapalvelujen tuottamisesta. Terveyskeskuksen ja Kummelin keittiöihin tarvitaan ehdottoman ammattitaitoiset ja sitoutuneet työntekijät. Terveyskeskuksen keittiöön osaksi tiimiä, joka valmistaa päivittäin monenlaisia erityisruokavalioita ja Kummeliin yksin työskentelyyn tottunut vastuullinen henkilö. Molemmat keittiöt palvelevat asiakkaita vuoden jokaisena päivänä.
Ateriapalveluissa on vuosina 2014 - 2018 lakkautettu yhteensä 10 vakanssia: kolme ruokapalveluesimiehen sekä seitsemän ruokapalvelutyöntekijän vakanssia. Vähennykset on tehty toimintaa tehostamalla mm. keskittämällä valmistusta aluekeittiöihin ja muuttamalla valmistuskeittiöitä palvelukeittiöiksi.
Kiinteistöpäällikkö Pekka Alm:
Puollan vs. ruokapalvelunjohtaja Anne Virtasen anomusta ruokapalvelutyöntekijöiden toimien täyttämiseksi vakinaisilla toimenhaltijoilla esitetyllä tavalla.
KAUPUNGINJOHTAJA:
Kaupunginhallitus antaa teknisille palveluille luvan kahden ruokapalvelutyöntekijän toimen (vakanssit nro 1953107 ja 1959105) täyttämiseen.
KOKOUSKÄSITTELY:
Merkittiin, että henkilökunnan edustaja Henry Palomäki oli läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyn ajan.
KAUPUNGINHALLITUS:
Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.
Edellinen asia | Seuraava asia | Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa |